Издаден е втори том на сборника „Известия на Исторически музей-Поморие”

musey-7-medium-smallВторият том от сборника „Известия на Исторически музей- Поморие” е издаден по повод честванията на 20 години от откриването на Исторически музей /ИМ/ – Поморие и 15 години от създаването на Музея на солта, каза на представянето му в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ директорът на ИМ-Поморие Антон Карабашев.

В изданието са включени най-новите научни работи на известни археолози, историци и етнографи, фокусирани както върху  историческото минало и културно богатство, така и върху многообразието на Поморие и прилежащия му регион.

Доц. д-р Сергей Торбатов от НАИМ към БАН – рецензент на изданието, представи статиите в раздел Археология.musey-4

Доц. д-р Катерина Венедикова – един от водещите български тюрколози-османисти, презентира статиите, свързани с историята и етнографията на musey-3Анхиало и прилежащия му регион от XV век до наши дни.

Кметът Иван Алексиев благодари на всички, които през годините са работили и са помагали за обогатяването на експозициите и в двата музея. Благодари на директора Антон Карабашев и неговите колеги, за усилията, които полагат историята на Поморие да достигне до повече хора.

Сборникът може да бъде закупен в Исторически музей – Поморие и в Музея на солта.