Излезе новата книга на Валери Еличов, илюстрирана от Нели Тодорова

neliНовата стихосбирка на Валери Еличов  „Сърце на ситни кръпки” бе представена в ДТ “Адриана Будевска” – Бургас. Книгата е богато илюстрирана от художничката Нели Тодорова от Поморие. В бургаския театър бе подредена изложба на 30 оригинални рисунки, включени в книгата.

Стихосбирката на Валери Еличов,  издадена от „Аб” – София,  съдържа 69 емоционални стихотворения. Редактор на книгата  е поетът Недялко Йорданов, чиито  встъпителни  слова в произведението са особено вълнуващи.

Бе представен спектакълът “Час по любов” по новите стихове и песни, изпълнен от  Младежката театрална трупа “Валери и приятели” към читалище „Асен Златаров 1940”-Бургас.

“Такъв е животът, че човек много пъти получава малки ранички и все се опитва да закърпва и в един момент цялото му сърце всъщност става на кръпки. И може би и затова така съм я нарекъл”, казва авторът  за заглавието на своята четвърта изповед. Книгата изцяло е посветена на любимата жена, Зорка, която напуска живота точно преди сватбата им и така Онази с косата иронично поставя поредната кръпка на чувствителното сърце на Валери.  Без теб това въобще не е живот! /Зазидана врата. /И бреме… – простенва Валери и продължава да „прикрива страховете си през смях“ и да търси „антидот за болните от любов без време“.

Книгата на Валери  Еличов “Сърце на ситни кръпки” се продава в книжарниците “Белканто” и “Божич”, както и в Дома на писателя – Бургас.

ПРЕЗ СМЯХ…

Със смеха си прикривам страха,
че – незнайно кога – ще изчезна…
Като нямам си своя стреха
всяка чужда ми е безполезна!

И се смея над този живот!
Без любов за какво ми е даден?
И се смесвам с тълпата – робот
със вградена душа… Но съм жаден…

Тя, усмивката, може да е
като маска за лична защита!
Ти се чудиш навярно къде
е сълзата в окото? Не питай!

Да се смеем! Така е добре!
А страха си дълбоко да скрием!
Той – Създателят – ще разбере
на кого сме притрябвали ние…

ilustraciq2