Изпочупени седалки и оградата на стадион „Лазур”, четирима са задържани

В края на мача между „Левски” и „Черно море”, феновете на “Левски” започнаха да изливат емоциите си по съоръженията на стадион “Лазур” в Бургас. Сините ултраси чупиха седалки, а няколко от тях дори се опитаха да нахлуят на терена, но бяха спрени от служителите на реда. Четирима души са задържани в Бургас за вандалски прояви след мача , а щетите на стадион „Лазур“ тепърва ще се установяват. Сериозни щети в града не са нанесени, но са изпочупени множество седалки и оградата на стадиона.

От пресценъра на ОД на МВР-Бургас съобщиха, че в  охраната на футболния финал от турнира «Купа България» между отборите на ПФК «Левски» – София и ПФК «Черно море» – Варна, протекъл на стадион «Лазур» в Бургас, спрямо привържениците на двата отбора, не е упражнявано полицейско насилие, нито са ползвани електрошокови палки.
Феновете / близо 12 000/, пристигнали в крайморския град с влак, автобуси или коли от София са ескортирани до Северния бургаски плаж, разположен в непосредствена близост до стадион «Лазур». Преди началото на футболния двубой са пропускани през един от входовете на спортното съоръжение при спазване на изискванията за пропускателен режим.
За избягване на хулигански и вандалски прояви преди, по време и след футболния мач е осъществена вътрешна и външна полицейска охрана, като са ангажирани близо 400 служители на реда от Сливен, Стара Загора, Пловдив, Варна, София и Бургас, както и служители от дирекция «Жандармерия». За подобни деяния са арестувани четирима човека, като срещу тях са образувани бързи досъдебни производства.
В момента продължава инвентаризацията на нанесените по стадион «Лазур» щети / счупени и изхвърлени на терена седалки или запалени такива/. По данни на Община Бургас материалните щети, нанесени от футболните привърженици в бургаската Морска градина, са минимални, в резултат на добрата полицейска организация по ескортирането и охраната им преди началото на финала от турнира «Купа България».