Инициират акция за събиране на книги

В навечерието на 24-ти май – Деня на славянската писменост и българската култура Ротаракт, Ротари клуб Поморие и Читалищно сдружение “Читалища от Община Поморие” инициират акция за събиране на книги, които ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в Общината.

За съжаление в днешното трудно време културата и духовността са сред застрашените национални ценности. Все по-трудно и почти невъзможно е читалищата да отделят средства за закупуване на нови книги.

Как да върнем интереса на хората към четенето с остарелите фондове?

Нека не забравяме, че духовността, е първостепенен фактор за съществуването на човешкия живот, който отвъд хляба и преди всичко е живот на духа.

Приканват се всички, които имат отношение към хубавата книга, които желаят да помогнат за обогатяването на фондовете на библиотеките в общината, които имат възможност да отделят добре запазени книги от личните си библиотеки и да ги предоставят да се включат в дарителската акция.

 

Книгите ще се събират в сградите на Читалищата във всички населени места на община Поморие на  18-ти май/неделя/ 2014 година от 10:00 до 14:00 часа.