Интерактивен спектакъл „Кабирска мистерия“ на 31 август в Тракийската куполна гробница в Поморие

Фестивал „Тракийски Мистерии“ гостува в гр. Поморие с интерактивния спектакъл „Кабирска мистерия “. Тази година програмата на Фестивала включва нови спектакли на емблематични за тракийската древност места. Възстановката ще се осъществи в голямата Тракийска Куполна гробница в Поморие – единствена по рода си по нашите земи и с уникална акустика.

Вечерта на 31-ви август от 21:00, със завладяваща оригинална музика на Академия Орфика и автентичната и неповторима хореография и драматургия, посетителите ще се потопят заедно с кабирите в Шествието на Свитата на Великия Дион и Неговите реликви в мистичното пространство на тракийския епос – КАБИРСКА МИСТЕРИЯ. Достойните кабири ще тържествуват и сътворяват в Слънцедатния – част от Орфическата традиция.

Спектакълът се осъществява в партньорство с Историческия музей – Поморие, като част от програмата на Фестивал „Тракийски Мистерии“ 2024.

БИЛЕТИ за спектакъла, могат да се купят от https://events.academiaorphica.org/event/kabirska-misteriya Билети се продават и в Eventim – https://www.eventim.bg/…/kabirska-misteriya-gr…/event.html и на място до входа на Тракийската Куполна гробница, гр. Поморие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *