Информационна кампания срещу трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Бургас в партньорство с Асоциация „Интегра”, гр.Бургас организират информационна кампания срещу трафика на хора по повод 18- ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.

Кампанията включва следните събития:

• Информационни часове в училищата от общините Бургас, Поморие, Несебър, и Созопол. Прожекции на филмите „Червено – като кръв и като червило”, „Not my life”, „Две малки момиченца” и др.

• Обучителен семинар /17-18.10.2013 г./в рамките на проект „Аз знам как да се предпазя”, в който са поканени младежи в неравностойно социално положение, настанени в три Защитени жилища в гр. Бургас, който се реализира от Асоциация „Интегра България“ съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора и с финансовата подкрепа на Община Бургас. Обучението е насочено към информиране на младежите, настанени в социални услуги относно формите на трафик на хора, механизмите за въвличане, профилът на трафиканта и жертвата, институциите, ангажирани с противодействие на престъплението и защитата на жертви на трафик. Ще бъдат използвани практически методи за формиране на умения за предпазване и за участие в превантивни кампании сред рисковите групи.

• Раздаване а информационни материали