Искане на кмета на Поморие за свикване на извънредна сесия за актуализация на Бюджет 2024

Кметът Иван Алексиев внесе повторно в Общински съвет – Поморие за обсъждане предложението за актуализация на бюджета на Община Поморие за 2024 година. Причината за повторното внасяне е, че докладната не беше приета по време на редовното заседание на Общинския съвет с мнозинството от общински съветници, гласували „против“ и „въздържал се“. Това неприемане лиши Общината от средства за ремонт на двора на ДГ „Веселушко“, за навес на детската градина в Ахелой, за изграждане на понтони на рибарското пристанище, за издръжката на пенсионерските клубове и др., съобщават от Община Поморие. Поради неотложността на дейностите, свързани с функционирането на различни заинтересовани социални групи – пенсионери, читалищни дейци, рибари и други, новата докладна записка на кмета е придружена с искане за насрочване на извънредно заседание на Общинския съвет.

Основание за актуализация на бюджета е, че към 31 юли 2024 г. изпълнението на плана на приходната част на бюджета е 66.79 %, което позволява планирането на допълнителни, непрeдвидени към момента на съставяне на първоначалния бюджет средства и извършване на съответната актуализация за тяхното разходване.

Друго основание е възстановената временна финансова помощ, над тази, планирана в първоначалния бюджет, от „Чистота Поморие“ ЕООД, в размер на 170 200 лв. и от Рибарско сдружение „Нептун“  – 107 002 лв.

С пълното съдържанието на докладната записка, ведно с подробно представените мотиви към нея, може да се запознаете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *