Йордан Маринов чества 70 години с изложба и хубаво вино

Поморийският художник Йордан Маринов чества 70- годишнина на връх рождения си ден с изложба и хубаво вино в залата на бургаските художници на ул. “Александровска” 22. Юбилярят бе почетен от много приятели и ценители на неговите картини.Кратко резюме на неговия творчески път от първата картина до сега направи изкуствоведът Пенка Седларска.

“Майстор на детейла, на четката, на фигурите, незабравим с неговите лодки, гларуси, омайни ябълки, причудливи морски сувенири, пейзажи по натура”, сподели Седларска.

,Никой не може да сбърка вашия почерк и когато човек погледне една картина знае, че е ваша независимо, че може да няма знак на нея” заяви зам. кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева.

За специалния случай кметът на Община Поморие Иван Алексиев изпрати поздравителен адрес, който бе прочетен пред присъстващите.

В специално интервю Йордан Маринов заяви, че същата изложба ще бъде открита и в Поморие, но това ще стане през месец ноември.

И докато течеше представянето неговата съпруга Стойка Маринова шеговито заяви: “Рисува като го ядосам. Слиза долу в ателието и започва. Обещавам приятели да продължавам да го ядосвам”.

На колко години се чувства Йордан Маринов, коя е неговата картина – мечта, както и други подробности от специалната вечер  вижте във видеозаписа!

DSC02173

DSC02190

DSC02193

DSC02171

DSC02185

DSC01316