Какво е моето дете според зодията (продължение)

Това, с което като родители трябва да се справим в характера на малката Везна е тяхната вродена нерешителност. Това са доста колебливи създания и идеята е не да променим категорично тяхната същност, а по-скоро да не позволим да стигат до крайности. За целта е нужно да възлагаме на детето Везни различни отговорности и практични задачи, в които трябва да взимат решения. Дайте им цялото време, бъдете търпеливи, напътствайте ги и изчакайте крайното решение, защото те ще го променят многократно. Лека полека ще свикнат да правят това сами, без вашите наставления и ще се изненадате, когато видите, че сте отгледали уравновесен възрастен, който успява да види всяка ситуация от всичките й страни. От Везните излизат едни от най-способните съдии, защото са способни да претеглят хладнокръвно всички „за“ и „против“. Спомнете си само как изглежда Темида.

Подсигурете на детето Везни спокойна домашна обстановка. Те не обичат скандали и крясъци, пазете ги от “огнени” емоции. Бъдете мили и любезни с тях, въпреки че могат да изкарат извън релси всеки родител с непрестанните си капризи и недоволстване. Последните две негативни черти от характера им можете да овладеете чрез занимания с изкуство – рисуване, козметика, дизайн, шиене. Запишете ги да свирят на музикален инструмент.

 Скорпиончетата са оправни мъници с дълбоки емоции и мисли. Действат много, изказват се мъдро и не забравят обидите. Подходът към тях е един: „само с добро“. Много са чувствителни и в душата им бушува океан от емоции, но често това остава скрито от родителите. Ако им се скарате и ги нагрубите ще се разплачат, но пак ще постъпят както са си решили…ей така, напук. Ако обаче им обясните ситуацията и им кажете как се чувствате ще получите тяхното съдействие и подкрепа. Просто те са воден знак и са ръководени от чувствата, затова е много важно от малки да ги научите да борвят с тях. Научете ги да разпознават емоциите като в различни ситуации им задавайте въпроса: „как те накара да се почувстваш това?“ Защото негативните и неизразени емоции ще надигнат у тях мощна вълна и тежко му на онзи, който им се изпречи на пътя в такъв момент! А когато се научат да назовават причината ще получат най-полезното за живота си като възрастни, а именно: как да изпускат парата. Другият начин е да ги запишете на екстремен спорт – те обичат да вървят по острието на бръснача и обожават риска. Могат да си изядат боя от по-големите деца, заради острия си език, заядливото поведение и сaрказма. Препоръчително е да ги запишете на бойни спортове, за да се научат да се защитават.

Разхвърлят у дома не защото са разпилени, а защото искат да създадат свой ред – отхвърлят вашия начин, за да намерят своя. Не ги съдете строго за това. Като възрастни ще бъдат организирани и подредени хора.

Много трудно се извиняват дори и да знаят, че са сгрешили, затова не ги притискайте много в тази посока, защото…ами просто характер, и то Скорпионски.

 Детето Стрелец е страхотно хлапе с отношение към животните.Мисля си, че е почти задължително в дома му да има животинка, за която да се грижи – куче, котка, хамстер, рибка…Ако упорито отказвате да го сторите, ще дойде моментът, в който прибирайки се от работа заварвате вкъщи бездомно коте, сгушено на белия диван.

Малкото Стрелче много обича да спори и има мнение по всички въпроси. За да не се превърне в „дървен философ“ или „многознайко“, намерете начин да канализирате тези негови вътрешни пориви като го запишете на курс по творческо писане например. Умеят да предават знанията си, затова го подтиквайте да обяснява правилата на някоя игра. Ако сте учител и детето Стрелец приказва много в час, давайте му организационни задачи в клас или понякога да ви замества. Ще се сдобиете с безценен помощник!

И не на последно място – пътувайте! От Стрелец и за Стрелец е казана мъдростта: „Човекът е човек, когато е на път!“

 Детето Козирог е умно и сериозно хлапе. От малко се държи като възрастен, понася стоически отговорностите, които му възлагате. Така или иначе, ще стане разумен и отговорен възрастен, затова родители, научете го да се забавлява и отпуска! Научете го да гледа по-оптимистично на живота, да се усмихва и да мечтае. Да се радва на птиците, цветята, облаците и звездите…Да се наслаждава на онези неща, които не могат да се пипнат с ръце, защото Козирогът повече от всички зодии робува на формата. Питайте го какво харесва, а не му казвайте какво трябва да харесва. Научете го, че животът е прекрасен, защото е непредсказуем и че някои неща в него не зависят от нас. Козирозите обичат да контролират хората и събитията около себе си и преживяват голяма драма, когато нещата не вървят по техен план. Затова от малки им обяснете, че нямат тази сила и власт, а и не им е нужна.

Склонни са към черногледство и критицизъм особено към себе си, затова ги хвалете и поощрявайте. Бъдете тяхна любяща опора и ще видите как пред очите ви израства грижовен и надежден човек, който от своя страна ще се превърне във вашата най-голяма опора.

 От малко Водолейчето е странна птица. Още като се роди родителите установяват, че физически не прилича на никого от рода и колкото повече расте се вижда, че и по характер се различава от всички. Астрлогията казва, че щом в едно семейство се роди Водолей, то е време в рода нещо коренно да се промени. Стари разбирания, наследствени качества или професии, тенденции, повтарящи се от поколение на поколение е време да бъдат оставени в миналото и целия род да тръгне по нов път. Та затова детето Водолей е дошло на този свят да се разбунтува срещу старото и да пробие път към новото. Така, че приемайте неговите странности. Ще се сблъскате с непонятни хобита, интересни творчески пориви, научни интереси или желания за академични знания. Това са деца изследователи, с усет към науката и поглед към звездите. Изглеждат надменни, но всъщност не са – те са потопени във своя собствен свят и виждайки, че другите не го разбират, сами се изолират. Намерете им група от единомишленици и го запишете в колектив по общи интереси, ще се почувстват щастливи. Всъщност те са колективни играчи и имат нужда от екип. Обожават новите технологии, затова няма да ви е трудно да им изберете подарък. Поради изключителната им интелектуалност има опасност да залитнат в тази посока, затова настоявайте да намерят начин да борят стреса със спорт или изкуство.

 За зодия Риби сме чували, че живеят в свой собствен свят, а мнението ми е, че всеки живее в собствената си реалност…не само Рибите. Техният свят обаче е вълшебен и там всичко е възможно. Родители, не убивайте въобръжението на своите магически Рибки – те имат прекрасна интуиция, художествен талант, математическа мисъл и висока чувствителност. Знаете ли, че 80 % от Нобеловите лауреати са представители на зодия Риби? Знаете ли, че самият Айнщайн и Ханс Кристиан Андересен са от тази зодия? Смятам, че точно връзката им с ефирния свят ги прави толкова възприемчиви и долавящи невидимото. Малките Рибки са чувствителни и състардателни, затова говорете с тях, обсъждайте и споделяйте. Ще бъдете изненадани от тяхната мъдрост. Те имат нужда да бъдат подкрепяни и разбирани, за да станат точно такива възрастни. Запишете ги на психологичски курс за деца, за да разпознаване на емциите, защото имат вроден усет към психологията и висока степен на емпатия. Прекрасни психолози са от малки, но се погрижете да имат високо мнение за себе си, защото са склонни към ниска самооценка. Казват, че Рибите се оставят по течението, но тази тяхна слабост е всъщност най-голямата им сила. Ако детето Риба получава много родителска любов и разбиране ще се превърне в силна личност, която умее да приема нещата от живота такива, каквито са.

Това е описание на архетипа на всяка една слънчева зодия, но за цялостен поглед върху характера на човек трябва да се вземат под внимание знака и позицията на още девет планети. Истината е, че каквато и зодия да е вашата рожба основното нещо, от което се нуждае едно дете е любов, разбиране и свобода да търси и намери себе си чрез грешките, които прави. Защото грешки няма, има само опитност.

А ако искате да знаете какви са индивидуалните таланти и потенциали на вашето дете можете да свържете с мен за персонален хороскоп.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп – ФБ страница: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

e-mail: vmarenova@gmail.com