Кандидатите за народни представители от ГЕРБ помогнаха на пострадали семейства в с. Ново Паничарево

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ от Бургас и Варна, членове и симпатизанти на партията посетиха с. Ново Паничарево и се включиха в мащабна акция по почистване и отстраняване на щетите, нанесени от проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас. С тях бе и водачът на листата на ГЕРБ за област Бургас Ивелина Василева, както и областният лидер Димитър Бойчев. Групата бе над 30 души, които бяха посрещнати от кмета Яна Жекова. Тя сподели подробности за кризисната ситуация и от какво най-вече се нуждаят жителите. Представителите на ГЕРБ, сред които кандидатите за народни представители от Варна адмирал Пламен Манушев, Красимира Анастасова, Павел Христов, Нели Петрова и Тодор Славов заедно с бургаските си колеги осигуриха дезинфектанти и други почистващи средства, топли дрехи и вода за пострадалите домакинства. Те ще работят в най-засегнати участъци в селото, за да помогнат на местните хора и да разчистят домовете им.

Селото в община Приморско е едно от тежко наводнените населени места в областта. Голяма част от имотите се обитават от възрастни хора, повредени са и домакинските им уреди. Над 50 къщи бяха наводнени, частично бе нарушена конструкцията на моста, свързващ Ново Паничарево и Ясна поляна. Придошлата река отнесе и моста в с. Веселие.

Още в събота, часове след като стана ясно колко са сериозни нанесените щети от пороите в областта, кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас посетиха най-пострадалите райони и осигуриха продукти от първа необходимост за бедстващите. Семействата от наводнените къщи в с. Ново Паничарево получиха прясно приготвена храна, сухи пакети с хранителни продукти и стекове с минерална вода, осигурени от партията. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Румен Желев и вчера прекара целия ден в пострадалото село, за да помага на жителите му.