kinopoisk.ru

Кино под небето в Поморие

В Поморие стартира Кино под  небето. В градинката зад читалище „Светлина  1939”  до 30 юли  2016 г. жители и гости на Поморие ще могат всяка вечер да гледат безплатно лятно кино. Тази вечер се прожектира филмът „Дред”, екшън-фантастика  от 2012 г.  Сценаристи: Джон Вагнер, Карлос Езкюера, Алекс Гарланд. Режисьор: Пийт Травис.  С участието на Кайл Урбан и Лена Хейди. Създателите на филма  наблягат на мрачната атмосфера и жестокостта на престъпленията, а Дред  носи маска през цялото време. За разлика от обикновените полицейски служители, Дред и останалите улични съдии имат правото да осъждат престъпниците на момента – и ако присъдата е смърт – да ги екзекутират директно на мястото на което са задържани.

На 18 юли /понеделник/  от 21.30  ч. Лятно кино Поморие продължава с филма “Сърцеразбивач”, романтична комедия от 2011 г. Сценаристи: Джереми Донер, Йохан Кромб, Лоран Зетун. Режисьор: Паскал Шамел В ролите: Ромен Дюри, Андрю Линкълн, Ванеса Паради.  Във филма се разказва за разбивача на дамски сърца Алекс Липи (Роман Дюри), който заедно със сестра си имат интересен бизнес – развалят нежелани от клиентите им романтични връзки. Всичко върви гладко, докато Алекс не попада на действително сложна задача. Клиентът е богат човек, който иска да предотврати сватбата на дъщеря си, а срокът за изпълнение е една седмица. Основният проблем, обаче е как да бъде разделена наистина идеалната двойка.

На 19 юли /вторник/ е комедията „Истерия”  от 2011 г. Сценаристи: Джонатан Лайза Диер, Стивън Диер, Хауард Генслер. Режисьор: Таня Уекслер. В ролите: Маги Джиленхол, Рупърт Еверет, Хю Денси, Фелисити Джоунс и др. Във филма се разказва за д-р Далримпъл , известен като най-добрият лечител на женската истерия. Докторът облекчава напрежението при дамите с изкусителен интимен масаж.  Популярността му нараства дотолкова, че много скоро докторът не може да се справя с десетките пациентки, които изчакват пред вратата на кабинета му. Тогава заедно със своя приятел Едмънд Джон-Смит, докторът изобретява функционален уред, който да замества умелите ръце на лечителя.

На 20 юли /сряда/ ще се прожектира „Step up: Революция” –музикален, романтичен филм от 2012. Сценарист: Джени Майер. Режисьор Скот Спир. В ролите: Катрин Макормах, Алисън Стоунър, Адам Севани и др. Във филма героинята Емили е дъщеря на преуспяващ бизнесмен. Тя пристига в Маями с намерението да стане професионален танцьор, но скоро се влюбва в Шон, който е ръководител на авангардна танцова група. Докато танцьорите са в трескава подготовка за конкурс с голяма награда, бащата на Емили започва преустройство на района и много хора трябва да напуснат. Емили ще трябва да обедини сили с Шон и групата, за да превърне изпълнението им в протест, като рискува мечтите си в името на голямата кауза.

На 21 юли /четвъртък/ е филмът„Помпей”  от 2014 г. Сценаристи: Жанет Скот Батчлер, Лее Батчлер, Майкъл Робърт Джонсън. Режисьор: Пол Андерсън. В ролите: Кит Харингтън, Саша Роиз, Джесика Лукас, Действието на “Помпей” се развива в обречения едноименен град, няколко дни преди изригването на вулкана Везувий. Сюжетът разказва за млад роб, чието желание е да откупи свободата си, и да се ожени за дъщерята на господаря си. Но това което той все още не знае е, че тя е принудена да се омъжи за корумпиран римски сенатор, а вместо свобода, той ще бъде продаден на друг богат земевладелец, намиращ се в Непал.

На 22 юли /петък/ -Тримата мускетари”- приключенски филм от 2011 г. Режисьор: Пол Андерсън.  Поредната екранизация по класическия роман на Александър Дюма.  В ролите на Атос, Портос и Арамис са съответно Матю Макфейдън /”Гордост и предразсъдъци”/, Рей Стивънсън /”Крал Артур”/ и Люк Евънс /”Сблъсъкът на титаните”/. Логън Лърман /”Пърси Джаксън”/ влиза в образа на Д’Артанян. Впечатляващ е изборът за останалите роли: Мила Йовович е Милейди Де Уинтър, Орландо Блум е бъкингамският дюк, а Кристоф Валц е кардинал Ришельо.

На 23 юли /събота/- „Парче от рая”, романтична драма от 2011 г. Това е история за жена, която разбира, че е нелечимо болна. Филмът е добър пример за начина, по който се справят или не близките  й. Никак не е лесно на хората край засегнатия от смъртоносната болест, и това много добре е показано в “Парче от рая”, понякога и с цената на смях през сълзи.Сред звездите във филма са Кати Бейтс, Упи Голдбърг, Гаел Гарсия Бернал, Петър Диклинж и др.

На 24 юли /неделя/ -„Последният момински запой”, комедия от 2012 г. Сценарист и режисьор: Лесли Хедлънд. Героинята във филма Реган (Кирстен Дънст) и най-добрите й приятелки Кейти (Исла Фишър) и Джина (Лизи Каплан) изпадат в недоумение, когато някогашната им съученичка Беки (Ребъл Уилсън) – пълничко момиче, на което често са се подигравали – се сгодява за мъж, по който всички те са въздишали. Трите жени са още по-изненадани от факта, че са поканени да бъдат шаферки на своята някогашна жертва.

На 25 юли /понеделник/ – „Истинският Люин Дейвис” от 2014 г., музикална драма. Сценаристи и режисьори: Джоел Коен, Итън Коен. В ролите: Джъстин Тимбърлейк, Алекс Карповски, Макс Касела, Ф. Мърей Ебрахам, Адам Драйвър. Действието на филма се развива в Ню Йорк, през 1961 г. Какво може да прави един не особено успешен музикант без покрив над главата си ?  Люин Дейвид живее за фолк музиката, но без никакъв знак че успехът ще го сполети. Нощ след нощ той търси нов подслон и обикновено се озовава при други музиканти. Но Люин най-добре изразява чувствата си чрез музиката, а не в действителния живот, така че продължава да се скита – от Ню Йорк до Чикаго и обратно, досущ като героите на неговите песни.

На 26 юли /вторник/ -„Обещанието”,драма от 2015 г. Режисьор Патрик Льоконт. В ролите: Ребека Хол, Алън Рикман, Ричард Мадън. Действието на филма се развива в Германия, през 1912 г. Лудвиг  е току-що дипломиран младеж със скромен произход, който започва работа в завод за стомана. Уменията му спечелват доверието на възрастния и болнав собственик, който го прави свой личен секретар. Покрай работата си в дома на своя шеф, Лудвиг се сближава с неговата млада съпруга Шарлот – красива и сдържана жена. Много скоро те постигат разбирателство само с погледи и жестове, но когато Лудвиг е принуден да замине за Мексико по работа, Шарлот разкрива любовта си и обещава да бъде негова при завръщането му. Двамата влюбени си разменят страстни писма. Но избухва Първата Световна война и писмата между Европа и Америка се губят. Минават 8 години, Лудвиг се завръща. Оцеляла ли е любовта им през цялото това време?

На 27 юли /сряда/ -”Вайълет и Дейзи” –екшън- комедия от 2011 г. Сценарист и режисьор: Джефри Флечър. В ролите: Сърша Ронан, Алексис Бледел, Мариан Жан-Батист, Дани Трейо и Джеймс Гандолфини. Във филма се разказва за две тийнейджърки-убийци, чието основно занимание е да дъвчат дъвка и да очистват престъпници в Ню Йорк, а единственият им проблем е, че концертът на любимата им поп икона Барби Съндей е неочаквано отложен. Решени да съберат пари, за да си купят рокли в стил Барби Съндей, двете поемат нова задача, като целта този път е мистериозен вълк-единак. Тя ги води на неочаквано пътешествие към себепознанието и запраща невръстните нападателки в един свят, който няма нищо общо с Барби Съндей и убийствата за пари.
На 28 юли /четвъртък/- „Омагьосаната къща”, анимация от 2014 г. Режисьори: Бен Стасен и Джеръми Дегрусон. Гръм е изоставено малко коте, което се лута само и изгубено из града. Една нощ, докато търси подслон от разразилата се буря, той попада в чудатата къща на стар магьосник, населена със смайващи механични същества. Но Гръм скоро ще разбере, че не всичко е такова каквото изглежда на пръв поглед.

На 29 юли /петък/ – „Токарев”, екшън  от 2012 г. с Никълъс Кейдж.Режисьор: Пако Кабезас. Героят във филма Пол Магуайър  е уважаван бизнесмен и любящ баща. Когато дъщеря му е отвлечена от дома им, Пол събира стария си екип, за да му помогнат да я намери с всички възможни средства. Неговото търсене на справедливост го отвежда до тъмна и кървава пътека на отмъщение, предателство и дълго погребани тайни.

На 30 юли /събота/- „Последната битка”, екшън от 2013 г. с Арнолд Шварценегер. Режисьор Ким Джи-Ун. В този филм зрителите ще видят Шварценегер в ролята на бивш лосанджелиски полицай, който работи като граничен шериф в малкото пустинно градче Съмъртън. Когато разбира, че към градчето се е насочил избягал от затвора наркобарон, той обединява силите си с пристигналите полицаи и федерални агенти, за да попречи на беглеца да премине границата и да се скрие в Мексико.