Кметът Иван Алексиев се закани да инициира референдум за ЦГЧ в Поморие (видео)

Кметът Иван Алексиев:
…На 3-ти октомври, ако тези съветници не дойдат и провалят сесията или ако дойдат и не подкрепят ПУП-а, аз ще стартирам допитване до всички граждани на гр. Поморие –  “Съгласни ли сте да продадем сърцето на Поморие на една търговска компания, на един бизнесмен, закрилян от 11 общински съветника, които поименно ще бъдат обявени.”

На 26.09.2024 г. в ГХГ “Дечко Стоев” бяха предстаени на обществено обсъждане два проекта във връзка с основен ремонт на централния площад и за детска площадка, срещу която има и възражения.

Изграждането на детска площадка около така нареченото заведение”Кораба” се обсъжда още от общинската сесия през август. В актуализацията на бюджета са заложени 80 000 лева за създаването на зелени кътове с площадка за игра. Не е приключил обаче съдебен казус с премахването на слънцезащитно съоръжение на заведението и съветници тогава коментираха, че това може да създаде проблеми пред проекта.

Другият проект е за основен ремонт на улици, тротоари и ВиК инфраструктура в централна градска част. Дейностите ще обхванат района на площада и улиците „Черковна“ и „Цар Асен“, които имат проблем с отводняването. Предстои подмяна на ВиК и дъждовна канализация, като старият отводнителен канал, който събира дъждовните води в района, ще бъде възстановен. Двете улици ще имат нови тротоари и улично осветление, а градския площад и улиците около Пансионата ще бъдат преасфалтирани.

Вижте пълен видеозапис от общественото обсъждане тук:

https://www.youtube.com/live/Z-__-CMQR3w?si=Ug0MsLf6kREQ0FVl

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *