Кметът на Поморие ще представя публично докладните до Общински съвет

С онлайн излъчване, кметът Иван Алексиев стартира нова инициатива за подобряване взаимодействието между граждани, Общински съвет и общинска администрация, с която публично, преди всяко заседание, ще бъдат съобщавани всички негови предложения, предоставени за гласуване в местния парламент.

„С цел подобряване на Вашата информираност и за по-прозрачното управление на общинските ресурси, стартирам нова инициатива, с която да запозная обществеността с всички мои докладни записки до Общински съвет – Поморие, както и с всички предложения, които внасям за взимане на информирано и компетентно решение от страна на общинските съветници.”, каза кметът в обръщението си към жителите на общината и представи деветте докладни, внесени в срок до Общинския съвет.

От месец септември докладните и предложенията ще бъдат представяни пред всички, желаещи да се запознаят с тях, както онлайн, така и в обновената Ритуална зала в Поморие, по предварително обявен ден и час. Всеки от присъстващите или от зрителите ще може да изкаже мнение или да зададе въпрос по обсъжданата тема.

Видео излъчване: Докладни на кмета до Общински съвет – гр. Поморие за 15-то редовно заседание:

https://www.youtube.com/live/naY-8A7xkPk?si=Kl8WE5-CD_NUAOw-

С приложенията и подробните мотиви към всяка от докладните, входирани в деловодството на Общинския съвет на 16.08.2024 г.,  може да се запознаете, както следва:

Докладна записка ОС-875относно:  Решение на Общински съвет за одобряване на проект за частично изменение на подробния устройствен план – план за регулация и план за улична регулация (ПУП-ПР и ПУР) за УПИ I, кв.231 /поземлен имот с идентификатор 57491.501.230 по кадастрална карта/ и УПИ I, кв.73а /поземлен имот с идентификатор 57491.502.481 по кадастрална карта/, с цел промяна на уличната регулация с о.т.495-о.т.1004-о.т.1005-о.т.1006-о.т.1007-о.т.1008-о.т.1017-о.т.1018-о.т.1019 по плана на гр.Поморие, община Поморие.

Докладна записка ОС-876относно:  Допълнение към програмата за управление и разпореждане с имоти, собственост на Община Поморие за 2024 г.

Докладна записка ОС-877, относно: Отдаване под наем на обекти общинска собственост

Докладна записка ОС-878, относно: Предоставяне безвъзмездно за управление на движими вещи – частна общинска собственост (училищни автобуси) на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой, ОУ „Отец Паисий“ с. Страцин и ОУ „Св. П. Хилендарски“ гр. Каблешково

Докладна записка ОС-879, относно: Определяне на представител на Община Поморие в предстоящото редовно годишно общо събрание на акционерите на „Хоризонт” АД, което ще се проведе на 30.08.2024 г.

Докладна записка ОС-880, относно: Определяне на представители на Общински съвет Поморие в Комисията по чл. 79, ал. 4 от Наредба №1 за реда за придобиване,  управление и разпореждане с общинско имущество на Общински съвет – Поморие

Докладна записка ОС-881, относно: Решение на Общински съвет за съгласуване на ПУП-ПП (подробен устройствен план – парцеларен план) за определяне трасе на техническата инфраструктура за обект: „Два броя ел. кабели СрН и водопровод за захранване на 11 броя новообразувани урегулирани поземлени имоти по кадастралната карта на кв.Каменар, гр.Поморие, община Поморие“

Докладна записка ОС-882, относно: Решение на Общински съвет за одобряване изменение на ПУП-ПРЗ за УПИ II – за Винзавод, в кв.115 по плана на гр. Поморие

Докладна записка ОС-883, относно: Допускане на отклонение от правилата и нормативите, определени в Наредба № 7/22.12.2003г. за ПНУОВТУЗ на основание §9 от Преходните и Заключителни разпоредби на същата наредба за УПИ III, отреден – „за хотелски комплекс, басейн, спортен клуб, подземен гараж и трафопост“, кв. 19а, по плана на гр. Поморие, ПИ с идентификатор от КККР 57491.503.622 по КК на гр. Поморие, състоящо се в промяна на норматива за коефицент на интензивност за имота: от К инт  до 2 на К инт до 2,40.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *