Кметът предлага името на новата спортна зала в Поморие да е на Щерион Василев

Във връзка с приемането на държавния бюджет на Република България за 2024 г., в частта капиталови разходи по Инвестиционна програма за общински проекти е одобрен проект на Община Поморие за изграждане на спортен обект – шпорт хале, многофункционална спортна зала. Изграждането е предвидено да е на сегашното хандбално игрище при „Руски паметник”, съобщават от Община Поморие.

С докладна записка до Общински съвет – Поморие кметът Иван Алексиев предлага новият спортен обект да носи името на основоположника на хандбала в Поморие, а именно „Щерион Василев – Щерцата“. 

„Щерион Василев е един от най-добрите треньори в страната, класирал много отбори от подрастващи в челните позиции, подготвил и много състезателки за представителните отбори. Удостоен със званието „Почетен гражданин на Поморие“. За цялостен принос в областта на хандбала в България, през 1998 г. Василев е награден от БФ Хандбал. За заслуги в развитието на хандбала е награждаван по отделно с медал за особени заслуги – I степен в градовете Бургас, Велико Търново и Хасково. От 1992г. до 2010 г. е треньор на националния отбор – девойки“, пише в мотивите, изложени в докладната записка.

„Както всички поморийци го знаем – „Щерцата“ е емблематично име за града ни и стожер за развитието на спорта хандбал. До последния си дъх той работи в Общински хандбален клуб „Поморие“. През годините отборът му е ставал 11 пъти шампион на страната за подрастващи, 12 пъти републикански вицешампион и 10 пъти призьор на ученически игри. Обичан от поколения подрастващи и спортисти, считам че именуването на новия дом на хандбала в Поморие на негово име е малък жест на благодарност и голям стимул за продължаване на хандбалните традиции в Поморие“, каза кметът Иван Алексиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *