Коалиция за България почете тържествата по случай Деня на Европа в Бургас

podnasqne_venci4

Важно е да не допускаме партии на омразата да застрашават свободата и демокрацията, призоваха социалистите

С поднасяне на венци и цветя кандидат – депутатите от Коалиция за България в Бургас почетоха 9-ти май – Ден на Европа и Ден на победата над фашизма.
Водачът на листата инж. Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов и Георги Спасов положиха венец и букет с цветя пред Паметника на съветската армия (Альоша) на площад „Тройката”, където по традиция бе организирано тържество по повод 68-та годишнина от края на Втората световна война.
По-късно представителите на Коалиция за България положиха венец и цветя на Пантеона в Морската градина.
Слово по повод празника произнесе Георги Спасов, който подчерта, че без 9 май 1945г. нямаше да има мир и демокрация. „България има с какво да се гордее, защото нашите антифашисти участваха в световната битка срещу най-голямата чума на 20-ти век. Българските 450 000 офицери, сержанти и войници, рискуваха своя живот, а някои го загубиха, за да защитят честта на Родината и да допринесат за мира и благоденствието на Европа”, заяви Спасов. Той подчерта, че 68 години след войната все още има политически сили, които се основават на омразата и затова не бива да допускаме политика, която е заплаха за свободата и демокрацията.
Димчо Михалевски поздрави с празника редица членове на военно-патриотични съюзи, ветерани от войната, представители на руската общност в Бургас, ръководители на фирми с руско участие.

podnasqne_venci1

podnasqne_venci2

podnasqne_venci3