Криминална хроника

На 27.11.т.г. в Участък – Каблешково към Районно управление – Поморие е получено съобщение от директора на СУПЦ – с. Бата за това, че са нанесени щети на стойност 181 лв. по вратите и прозорците на кабинетите на учебния корпус на пансионата. В резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършител на деянието е 20- годишният Т.И. от с. Бата, ползвател на социалната услуга към дома. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.
На 28.12.т.г. в района на КПП-2 Поморие, служители от Районно управление- Поморие спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 29 год. С.П. от Ахелой, като установили, че същият е неправоспособен и шофира в едногодишния срок от наложено му наказание за същото деяние по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 28.12.т.г. около 15.00 ч. в района на Професионалната гимназия по туризъм в Поморие, служители от Районно управление – Поморие извършили проверка на криминално проявения Е.К., 20 -годишен от Поморие, като намерили и иззели четири топчета със суха треван маса / канабис/. При извършено последващо претърсване в дома му, разположен на ул. «Цар Симеон», са открити пет сини таблетки / капсули/, като прахообразното вещество в тях, реагирало при извършения полеви наркотест на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 29.12.т.г. около 02.25 ч. в района на бул. «Димитър Димов» край к-с «Зорница», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 31- годишния С.К. от Поморие, с който се придвижвал и 29 -годишният М.Б. от Поморие, като в М.Б. намерили и иззели полиетиленово пликче, съдържащо жълто кристалообразно вещество и целофан от цигарена кутия, съдържащ бяло кристалообразно вещество / точният им състав е в процес на изясняване/. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, съобщиха от полицията.