КСТ „Поморие” с челни позиции в международен турнир

Международният турнир Varna Cup е поредната територия, която двойките от Клуб по спортни танци „Поморие” завладяха с много грация и чар. Надпреварата бе кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортни танци – WDSF International Open Latin – Открит международен турнир от най-висок ранг.

Абсолютните шампиони на България Давид Абрашев и Нанси Панайотова се завърнаха от там с два златни медала в класовете Juvenile Open LA и Juvenile Open St. Веднага след първенците застана и още една от двойките на КСТ „Поморие” – Борис Савов и Карина Венева, които грабнаха среброто.

Изключителен успех при младежите постигнаха и Георги Гъчев и Михаела Крачолава, наредили се на пето място сред най-добрите двойки при стандартните танци и в турнира „Изгряващи звезди”.

В оспорвана надпревара между повече от 200 танцови двойки от цял свят, особено добре се представи смесената двойка на Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова, които са носители на два златни и един сребърен медал. Оценката на авторитетни съдии с международен лиценз от 12 държави, постави двойката на следните позиции в класирането: 2-ро място в класовете Junior ІІ Open St и Junior І+І Basic La и 4-то място в Junior І+І Basic St. Съвсем малко не достигна Дейвид и Елена, за да влязат във финалната шестица при клас Junior ІІ Open La.

„Големите международни турнири винаги са показател за възможностите на състезателите от различните клубове. С последните си постижения двойките на КСТ „Поморие” за пореден път доказаха, че имат силата и духа на победители!”, коментира треньорът на клуба Никола Абрашев.