Куп изненади в деня на виното и любовта за поморийци

14 февруари ще бъде ден, изпълнен с положителни емоции и много добро настроение за Поморие. Градът, който се слави с плодородните си лозя и прекрасното вино, подобаващо ще почете празника на виното и любовта. Тържествата ще започнат в 10:30 часа на Централния площад  с отслужване на благодарствен молебен в чест на Свети мъченик Трифон и ритуално зарязване на лозови пръчки. След това ще бъде разпъната шатра, където жителите и гостите на града ще се насладят на чаша поморийско вино. Влюбените двойки ще могат да се снимат на интерактивна стена на любовта, част от инициативата „Обичам те, любов!”

Кулминацията на празника ще бъде концертът на голямата българска народна певица Валя Балканска, съвместно с ансамбъл „Големите гайди”. Почитателите на българския фолклор, ще могат да чуят на живо космическия й глас на сцената на Централния площад в 11:30 часа.

Инициативата „Обичам те, любов!” продължава в 12:00 часа, в сградата на СОУ „Иван Вазов”, където ще се проведе конкурс за най – харесвана снимка измежду всички заснети на 14 февруари.

Лозята, разположени по пътя за с. Каменар ще бъдат зарязани ритуално в 14:00 часа, от кмета Иван Алексиев.

Тържествата ще завършат в Център „Свети Георги”, където в 17:00 часа ще се открие изложба на карикатури на Георги Скумов, озаглавена „Вино и любов”, а след това, под същия надслов, ще се проведе поетична вечер с бургаско дружество „Български писател” /вход свободен/.

Община Поморие кани жителите и гостите на града на всички тържества, организирани по случай Трифон Зарезан и Свети Валентин!