Лиричен спектакъл в ГХГ „Дечко Стоев“-Поморие на 27 август

На 27.08.2024 г. /вторник/ в Поморие ще гостува едно от най-ярките и запомнящи се лица на вестник Стършел (а може би и най-яркото) – Борислав Костов – ерудит, поет, писател, сатирик и журналист. Лиричният му спектакъл ще се състои от 18.30 часа в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“, съобщават от Община Поморие. В своеобразния вечерен разговор изключително забавният събеседник ще представи част от своите книги с илюстрации на Виолета Белчева.

Борислав Костов е роден на 8 юни 1948 година в Плевен. Живее в Белоградчик и Берковица. За житейския си път Костов шеговито пише: „Упражнявал съм много професии с различен успех и различни заплати. Бил съм мияч на чинии, съдружник в утилизиране без приватизиране на черни и цветни метали,  строителен работник у нас и в СССР, екскурзовод в „Балкантурист” и частните му наследници, стоковед във външнотърговски предприятия, преводач-кореспондент, журналист-репортер, редактор, зам.главен редактор, началник на отдел за международно сътрудничество в Университет, драматург на Държавен музикален театър, ръководител, сценарист и изпълнител в самодейни театрални колективи с играни две авторски съвременни комедии, футболен коментатор в национално радио, водещ на весели предавания в две частни радиа и неводещ в двеста и две поради консервативната ми възраст и беглия факт, че нямам приятни говорни дефекти“.

Върху дървото на живота творецът на добра литература Борислав Костов е намерил за „двата близнака” в себе си убежище за тъга и смях. Думи и рими, метафори и олицетворения – пъстра и богата е словесната палитра на поета и писателя. В личния творчески сейф е подредил 36 книги с мемоаристика, поезия, разкази на български и немски език. Завидна е способността да вплита в представянията си пред аудиторията рецитаторски и актьорски умения. Единият „близнак” е подвластен на хумора и сатирата, другият мечтае върху струните на любовната лирика. И така остава върху дървото на живота без корени, които да го задържат на едно място, и без вятър, който да го отнесе далеч от реалността.

За творческата си енергия, сръчност и емоционалност Борислав Костов е отличаван с редица награди от национални литературни конкурси за поезия и проза. Една от най-близките до сърцето му е наградата от националния конкурс за Яворова поезия „Яворов и ние” в Поморие.

Заповядайте в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие, ще бъде интересно и много забавно!

Вход свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *