МБАЛ Поморие получава субсидия от 100 000 лева

МБАЛ Поморие ще бъде подпомогната със 100 000 лв. Това е решението на Общински съвет Поморие, взето на извънредното заседание, проведено на 10.07.2015 г., което наложи и актуализацията на Бюджета за 2015 година.
Заседанието се проведе по инициатива на кмета Иван Алексиев след срещата му с новото ръководство на МБАЛ, като част от програмата за финансово стабилизиране на болницата, съобщиха от пресцентъра на Общината.
„Процент от гласуваната субсидия ще се използва за покриване на натрупаните задължения за лекарства, храна и др. услуги. Предвидени са и средства за ремонт на скенер и мамограф, с които болницата разполага, но не използва поради повреда. Решението за реалното преразпределение на сумата ще бъде взето съвместно с ръководството на МБАЛ Поморие.”, каза кметът Алексиев.
Като част от програмата за стабилизиране на болницата в Поморие, освен отпуснатата субсидия, предстои Община Поморие официално да изрази готовността си пред Министерството на здравеопазването за предоставяне на допълнително помещение за разширение на центъра за спешна медицинска помощ в града.