Метъл събитие Sea Of Black Festival в Летен театър -Бургас

Тазгодишното издание на Sea of Black Festival ще бъде посветено на загиналия сърфист Красимир Гюров, сподели Ганчо Кожухаров, който е един от организаторите на събитието. “Бяхме много близки с Краси и аз предложих да посветим концертите на него. Той присъстваше на всичките живи изяви на феста и винаги беше най-отпред”, разказа Кожухаров.

Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста, но тя ще се пази в тайна до 2 август, когато фестивалът ще се проведе в Летния театър. Тази година събитието е напълно безплатно и се реализира с подкрепата на Община Бургас. Организаторите обаче имат изискване за дрес код – да се влиза само при облечена черна “метълска” тениска. Тези, които нямат такава, могат да си закупят фестивална. По този начин цялата публика ще представлява едно “черно море”.

Участие ще вземат групите: Necromancer, Brothers In Blood, Act of Grotesque, Womb of Maggots (Гърция), Akral Necrosis (Румъния), Upyr, Axecutor, A-moral, O.H. и Muddy, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Sea of Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото Бургаски Метъл Фест.

* Сърфистът Красимир Гюров почина на 17 май тази година след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите му организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии. Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.