Милена Златарова с първа самостоятелна изложба в Поморие /видео/

Само ден след празниците на виното и любовта, залата на Галерия “Поморие” едва побра ценители на изобразителното изкуство, художници, журналисти, общински съветници, приятели и общественици. Повод за това даде жената с най-цитираното име през последните 20 години в Поморие и региона, свързано с местните новини.
Оказва се, Никога не е късно за живопис, ако си на 30, 40 или 50, защото в изкуството няма възраст. Любопитното за Милена Златарова е преди малко повече от година! Тогава тя не познаваше материята на платното, не усещаше мириса на маслените бои, изобщо никога не бе рисувала, което приятно изненада дори и кмета на Поморие Иван Алексиев и неговото семейство. В знак на уважение, кметът на морската община подари на Милена кошница с червени и жълти лалета.
“В галерията са изложени 24 творби, различни по степен на сложност и съвършенство, което подсказва, че при нея има някакъв огромен талант, от който ние сме много приятно изненадани. Аз успях да я убедя да покаже тези красиви неща, защото хората от нейния кръг познават това развитие от близо. В крайна сметка си заслужава да покажем тези творби, защото те са прекрасни”, сподели Ангелина Мерджанова, собственик на галерията.
Очарователната Десислава Генева също изрази своето възхищение, защото бе една от първите, забелязала дарбата на Милена. При представянето, известната журналистка, изненада присъстващите със стихотворението “Художник” на Веселин Ханчев, а след рецитирането създаде още по-добро настроение на присъстващите със закачки и шеги.
“Не съм изкуствовед и мисля, че е редно художник да каже няколко думи”, сподели Десислава Генева и покани художникът Милчо Талев да вземе участие в откриването на изложбата.
“За първи път виждам картините и работите на Милена на живо. Виждал съм в интернет някои нейни неща и мога да кажа какво ми направи впечатление. Това не се учи, то просто е дарба. Това, да усещаш цвета. Тя е направила нещо, което много хора с претенции биха могли да й завиждат”, сподели Милчо Талев.
След откриването на изложбата присъстващите отпиха по чаша бяло или червено вино
Картините на Милена Златарова са изложени в галерията до 15 март.

Пълен запис с всички изложени картини в галерия Поморие