На извънредна сесия Общински съвет-Поморие ще гласува предложение на кмета за 10 000 лева помощ за Турция

Кметът Иван Алексиев внесе докладна записка до Общински съвет – Поморие с предложение да бъдат дарени 10 000 лева в полза на Република Турция. Средствата ще са в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в южната ни съседка, изправило стотици хиляди хора пред изпитание.

„Такива трагични събития винаги ни карат да се замислим, че природата е по-силна от нас и че всичко, което сме градили, може да рухне в един миг. Най-лошото обаче са не огромните материални щети, а фактът, че хиляди хора загубиха живота си след това бедствие, хиляди семейства осиротяха… Подобни земни трусове всъщност разтърсват цялото общество из основи и ни припомнят, че трябва да си помагаме и да сме единни. Сумата не е висока, но много хора се обединиха около каузата, а аз вярвам, че когато сме много и малкото е от голямо значение.“, сподели кметът Иван Алексиев.

Предложението ще бъде гласувано в 16.30 ч. на 13.02.2023 г. /понеделник/ на извънредна сесия, която председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов вече свика, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

Другите две точи в дневния ред на извънредното заседание са:

1.ОС-113/10.02.2023г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно одобряване на предварителни разчети на разходите по Проекто – Бюджет 2023 г. на Община Поморие, предвид отложеното приемане на Закона за държавния бюджет на Република България /ЗДБРБ/ за 2023 г., на основание Закона за прилагане на резпоредби на ЗДБРБ за 2022 г.

2.ОС-114/10.02.2023г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно кандидатстване на Община Поморие с проектно предложение по процедура за подбор на проекти „Модернизация на образователна среда“, по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, финансирана по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.