Низ от културни прояви предшества Националния празник

programa 3„Най-дългото хоро” се изви в двора на ОУ „Христо Ботев” Ахелой, така учениците отпразнуваха символичното идване на Баба Марта. Във фоайето на учебното заведение бе представена и богата изложба на мартеници, на чието откриване гостуваха заместник-кметовете на Община Поморие Янчо Илиев и Илия Джингов.
По-рано през деня Баба Марта навести и децата от ЦДГ „Теменуга”, като заедно с нея бе и кметът на Ахелой Иван Георгиев. Двамата бяха посрещнати с много песни и стихотворения за празника, а те от своя страна зарадваха малчуганите с мартенички и лакомства.
Тържествата за 1-ви март непосредствено преминаха в културни и образователни мероприятия по повод Националния празник на България. Учениците от 3 и 4 клас на ОУ „Христо Ботев” Ахелой се разделиха на отбори и с помощта на своите ръководители организираха викторина и конкурс -рецитал “Аз съм българче”.
В Поморие подготвителните групи на ОДЗ “Детелина” също участваха в тематична викторина “Обичам те, отечество любимо!” като за своите знания и успешно представяне всяко дете получи грамота.
Под надслов „Обичам те, мое мило Отечество!” премина и чудесният концерт, който възпитаниците от подготвителна група „Калинка” при ЦДГ „Веселушко” Поморие изнесоха вчера на сцената на НЧ „Просвета 1888”.