НЧ „Светлина 1939” откри Детския център за изкуство в Поморие

Детският център за изкуство и култура при НЧ „Светлина 1939” – Поморие отново отвори широко врати, за да направи ваканцията на децата още по-вълнуваща. За десета поредна година читалището ще се превърне в летен дом за всички желаещи на възраст от 7 до 12 години. Заниманията ще се провеждат до 04.07.2016 г. в Арт клуба, всеки делничен ден от 9.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 17.00 ч. „Музикална въртележка”, „Опознай родния край” и „Сръчни ръце” са само началото на дългия списък от весели занятия, организирани от педагозите към НЧ „Светлина 1939”. Кулминация на незабравимата арт ваканция ще е деветото издание на театралния фестивал „Сцена край морето”. В края на юни децата, жителите и гостите на града ще се насладят на близо 30 куклени и театрални спектакли, представени на читалищната сцена.

Лятната програма на Детския център за изкуство и култура при НЧ „Светлина 1939” – Поморие е следната:

Всеки понеделник:

Лесно, бързо, интересно- под ръководството на г-жа Даниела Кремова

Занимания на английски език с азбуката и числата, усъвършенстване на произношението с повторение, писане на думи и попълване на кръстословици, кратки диалози, наизустяване на стихчета, картинен речник и други интересни  игри.

Всеки вторник:

Музикална въртележка – под ръководството на г-жа  Елена Илиева

Срещи с музикалното и певческо изкуство, любопитни факти за бележити композитори, запознаване с музикалните инструменти, занимателни ребуси, детска дискотека, откриване на музикални таланти и рисуване  на картини по музикални произведения. Запознаване с интересни факти и събития от различни области на знанието и културата.

Всяка сряда:

Пътешествия в страната на книгите с навигатор Светлана Пеева

Литературни викторини, верижни четения, илюстрации на приказки, любопитни факти, занимателни игри. Започва приказното лято в библиотеката на читалището! Кой ще спечели наградата “Най-добър приятел на книгите”?

Всеки четвъртък:

„Опознай родния край”

Екскурзии до забележителни обекти в нашия град, пътешествия с книга, провеждане на конкурси, викторини, игри, изработване на тематични картини и предмети.

Всеки петък:

Творческо ателие “Сръчни ръце” с маестро Трендафил Стефанов

Осъществяване на художествени идеи за изработване на картички, колажи, маски, карнавални шапки, детски хвърчила, животни от цветна хартия и прилагане на различни техники за рисуване.

Заниманията са полезни, достъпни и напълно безплатни! Записването става на място. Заповядайте!