Няма пострадали състезатели и хора при катастрофа на Илия Царски и Плавен Камбуров

rali-bs

Няма пострадали състезатели и хора при катастрофа на Илия Царски и Пламен Камбуров, съобщи  Радко Петров от автомобилен спортен клуб „Вромос-Жакен“, които заедно с Община Бургас, и СБА – Бургас са организаторите на състезанието в Бургас. Двамата състезатели са дисквалифицирани заради агресивното си поведение и каране по време на петия кръг от шампионата по автомобилизъм на Република България, тъй като преди това са имали и други инциденти. На първо място е класиран Константин Мършавелов, предаде  Агенция Фокус.

Катастрофата между фаворитите в най-мощната група автомобили се случи на Писта Бургас, в петия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта.На обратния завой преди финала в групата над 2000 кубика, се сблъскаха Пламен Камбуров и Илия Царски, и двамата с “Мицубиши Лансер”. По-значителни материални щети има за колата на Царски, защото при удара неговото мицубиши се заби в крайпътен билборд.

Преди инцидента, между  двамата е имало контакт.Явно преди финала, изоставащият на секунди Царски скъсява дистанцията и прави опит да изпревари, като последва ново съприкосновение.Камбуров удря колата на пистовия шампион и тя се спира в билборда.