Обилните дъждове наводниха улици в Поморие

%d0%bc%d1%83%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b0Обилните дъждове днес наводниха и затрудниха движението по следните улици в гр. Поморие:

  1. ул. “Мусала” в отсечката от ул. “Княз Борис I” до ул. “Железничарска”
  2. ул. “Морска” – от бивша автогара до ОУ “Христо Ботев”
  3. ул. “Княз Борис I” – от бл. 25 до Евангелската църква
  4. ул. “Солна” пред бл.13
  5. ул. “Европа” в района на Музея на солта
  6. ул. “Черковна” – цялата и около бившия Пансионат
  • улица “Мусала” се ограничава за движение, като автобусите от градска линия 1 и 2 се движат по ул. “Княз Борис I”. Временни спирки има срещу читалище “Светлина”, до пешеходната пътека.
  • С мощни помпи и противопожарен автомобил, РСПБЗН отводнява територията на ул. “Крайбрежна” до хотел “Съни бей” и ул. “Морска”, както и отреагира на сигнали на граждани за наводнени приземни етажи.
  • ОП БКСРД организира обезопасяването със сигнализация на път “Поморие – Каменар”, в района на Винпром “Черноморско злато” и кръговото кръстовище
  • инвеститорски контрол и ОП БКСРД с кмета на с. Габерово изграждат пясъчна дига за обезопасяването на постройка с възрастни хора на ул. “Камчия” в с. Габерово
  • Кметство Лъка и автобагер съдействат на наемателя на язовири Читак дере и Чатал дере за отпушване на преливника и разширение на преливащия канал. Останалите язовири на територията на общината са в нормално състояние.
  • Водата в дерето в гр. Каблешково все още не е излязла от коритото си в урбанизираната територия на града, но е излязла на републиканския път “Каблешково-Ахелой”. Шофьорите да внимават в наводнения участък.

На вниманието на шофьорите! От Община Поморие умоляват да не използват автомобилите си, ако не е наложително или по възможност да се избягват гореспоменатите проблемни участъци.

За спешни случаи звънете на тел. 112 или на дежурен телефон в Община Поморие – 0596 22504.