Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова подаде оставка

Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова подаде днес оставка със заявление до Министерски съвет. Като основен мотив се посочва, че всяко правителство е редно да формира свой екип, което да изпълнява на регионално ниво политиката на Министерски съвет. „В мотивите ми няма нищо лично, напротив  – има само коректност и съобразителност с настъпилите промени на централно политическо ниво. С министър-председателя академик Денков сме били част от един екип и аз го поздравих със заемането на поста министър-председател в един толкова труден за държавата момент и му пожелах успех в извеждането на България от политическата и икономическа криза. С достойнство изпълнявах ангажиментите си като областен управител към служебното правителство с премиер Гълъб Донев“, каза областният управител проф. Мария Нейкова.

Областният управител изразява своята благодарност към всички държавни институции, представители на местната власт, неправителствени организации, представители на бизнеса, медиите и на екипа на Областна администрация Бургас за доброто сътрудничество и коректната екипна работа.

„Ще остана на поста си и ще изпълнявам задълженията си, включително и моят екип, до вземането на решение от страна на Министерски съвет“, допълни още проф. Нейкова.