Обновени арестните помещения и фасадата на РУП-Поморие

Обновените арестни помещения и модернизираният фасаден облик на сградата на Районно управление “Полиция” – Поморие бяха представени днес на нарочна тържествена церемония, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас- В нея взеха  участие областният управител на Бургаска област  Константин Гребенаров, кметът на община Поморие Иван Алексиев, районният прокурор Емануил Манев и началниците на Районните управления в Бургас – град.

Лентата на арестните помещения, изградени по европейски изисквания и стандарт прерязаха директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас комисар Милен Димитров и началникът на крайморското управление  главен инспектор Атанас Чапаров. С тържествени думи към присъстващите се обърна кметът на община Поморие, който благодари на полицейските служители за отличната работа, като декларира безрезервната подкрепа на местната власт и в следващи начинания, важни за полицейската дейност.

Комисар Милен Димитров поздрави гостите с тържествения повод, като изрично наблегна на факта, че при обновяването на арестните помещения е търсена точността на детайла. Новите арести са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните, като са оборудвани с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, т.е. обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят. Директорът на ОДМВР – Бургас благодари на изпълнителя, реализирал проекта за обновените арестни помещения – Михаил Спасов, който е и изпълнител на ремонтните действия за арестите в РУП – Царево, които предстои да бъдат финализирани до дни и на ремонта на новата сграда на РУП – Приморско, за което бе удостоен с почетен плакет преди седмица.

За освещаване на новите арестни помещения и фасадата на сградата на Районно управление “Полиция” – Поморие, отец Нено от храм „Рождество на Пресвета Богородица” – Поморие извърши тържествен водосвет, като с китка здравец благослови присъстващите, молейки се за благоденствие и безинцидентно ползване на обновената придобивка.

pomorie11

1 коментар

  1. Фасадата е много грозна с тоя сив цвят, арестните помещения не ги знам какви са били нито имам намерения да разбирам новите как са, но ако са като фасадата, значи и те са грозни. Полицията.