Общински съвет – Поморие обявява конкурс за длъжността Управител на „Медицински център 1 – Поморие“ ООД

КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА УПРАВИТЕЛ

НА „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР 1  ПОМОРИЕ“ ООД

О Б Я В Л Е Н И Е

В изпълнение на Решение №778//19.04.2022г. от 34-то заседание на Общински съвет – Поморие, проведено на 19.04.2022 г. /Протокол №34/

Общински съвет – Поморие

I. Обявява провеждането на конкурс за избор на управител и възлагане управлението на „Медицински център 1 – Поморие“ ООД, които да се проведат при следните етапи:

  1. Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор;
  2. Оценяване на изготвена и представена от кандидатите бизнес програма за развитие на предприятието за целия срок на договора за управление;
  3. Провеждане на събеседване с кандидатите

II. Определя следните изисквания, на които следва да отговарят кандидатите, за допускане до участие в конкурса:

  1. Да са български граждани или граждани на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. Да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина с призната специалност;
  3. Да имат най-малко пет години професионален опит в областта на изискуемото висше образование;
  4. Да не са поставени под запрещение;
  5. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер;
  6. Да не са лишени по съответен ред от правото да заемат длъжността Управител на публично предприятие;
  7. Да не са обявени в несъстоятелност като еднолични търговци или неограничено отговорени съдружници в търговско дружество, обявено в несъстоятелност, при което са останали неудовлетворени кредитори;
  8. Да не са били членове на управителен или контролен орган на дружество, съответно кооперация, прекратени поради несъстоятелност през последните две години, при което са останали неудовлетворени кредитори;
  9. Да не заемат висша публична длъжност по чл. 6, ал. 1, т. 1 – 38 и 41 – 45 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, да не са членове на политически кабинет и секретар на община;
  10. Да не извършват търговски сделки от свое или от чуждо име;
  11. Да не са съдружници в събирателни, в командитни дружества и в дружества с ограничена отговорност;

Забраните по т. 10 и т. 11 се прилагат, когато се извършва дейност, сходна с дейността на дружеството

  1. Да не са управители или членове на изпълнителен или контролен орган на друго публично предприятие.
  2. Да имат добра репутация.

Кандидат се счита с добра репутация, освен ако няма доказателства за противното и няма основателно съмнение относно добрата репутация на лицето. При оценяване на репутацията на кандидата се взема предвид информацията, която е на разположение на органа, упражняващ правата на държавата, и на комисията за номиниране, за извършване на оценката.

III.Определя следните документи, необходими за участие в конкурсите:

  1. Заявление за участие в конкурсната процедура, адресирано до Общински съвет – Поморие по образец;
  2. Автобиография в европейски формат;

3.Собственоръчно заверени копия на документи за придобито образование, квалификация и специалност;

4.Собственоръчно заверени копия на документи, удостоверяващи наличието на изискуемия стаж;

5.Медицинско свидетелство за работа и свидетелство от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;

6.Декларация – съгласие за обработване на личните данни при подбор – по образец;

7.Писмена бизнес програма за развитието и дейността на търговското дружество за период от 3 години, изготвена в три екземпляра;

  1. Други документи, посочени по преценка на Общински съвет в решението.

ІV.За участие в конкурсната процедура се подава заявление в деловодството на Община Поморие в срок от 30 календарни дни, считано от датата на оповестяване на конкурсната процедура на интернет страницата на Община Поморие, към което се прилагат два отделни плика с документи, както следва:

  1. Плик № 1 съдържа документи, удостоверяващи съответствието на кандидата с изискванията за участие и критериите за подбор, попълнени образци на документи и декларации, които са приложение към обявлението за конкурса;
  2. Плик № 2 съдържа бизнес програмата по чл. 48, т. 2. от Наредбата № 10 за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Поморие в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала и за участието на Общината в граждански дружества, в сдружения с нестопанска цел и сключването на договори за съвместна дейност.

Пликовете се поставят в един общ запечатан плик, който се надписва с позицията, за която се кандидатства, наименованието на публичното предприятие, трите имена на кандидата, адрес за кореспонденция, електронна поща и телефон за връзка, а заявлението се завежда в специален регистър по реда на подаване на документите в деловодството на Община Поморие, като на всеки кандидат се предоставя входящ номер.

  1. Дата, час и място на провеждане на конкурса:

Конкурсът ще се проведе в зала №2 на Община Поморие на следващия работен ден, след изтичане на срока за подаване на документи. Начало 10 часа, като може да продължи на следващия работен ден.

VІ. Председателят на комисията за номиниране и провеждане на конкурсната процедура предоставя на кандидатите за участие в конкурсната процедура следните документи: годишен финансов отчет за предходните две години; информация за предходните тримесечия, за които има изготвени междинни финансови отчети; справка за дълготрайните материални активи по групи; структура на лечебното заведение; длъжностно щатно разписание на персонала; обобщена справка за изпълнение на договора с РЗОК за предходната година; утвърден образец на договор за възлагане на управлението или за възлагане на контрол.

VІІ. До участие в конкурсната процедура за избор на членове на органи за управление/контрол на публични предприятия се допускат лица, които отговарят на изискванията на чл. 20, ал. 1 и ал. 3 и чл. 21, ал. 2 от Закона за публичните предприятия и на чл. 16, ал. 3 от Закона за лечебните заведения.

    В срок до 7 дни след изтичането на срока за подаване на заявленията, комисията извършва проверка на документите от плик № 1, по реда на тяхното постъпване, за съответствие с предварително обявените изисквания и критериите за подбор и изготвя списък на допуснатите и недопуснати кандидати.

Комисията приключва първия етап от конкурсната процедура с протокол, който съдържа обстоятелствата по чл. 53, ал. 1 от Наредбата № 10 за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Поморие в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала и за участието на Общината в граждански дружества, в сдружения с нестопанска цел и сключването на договори за съвместна дейност.

Информация относно допустимостта на кандидатите в различните етапи на конкурсната процедура се публикува на интернет страницата на Община Поморие /раздел „Обяви и съобщения“.

След подписване на протокола по чл. 53, ал. 2 от Наредбата № 10 за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Поморие в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала и за участието на Общината в граждански дружества, в сдружения с нестопанска цел и сключването на договори за съвместна дейност се пристъпва към отваряне на плик № 2 на допуснатите кандидати, съдържащ бизнес програмата, като оценяването се извършва в 7-дневен срок.

До събеседване се допускат кандидатите, получили оценка на представената бизнес-програма не по-ниска от мн. добър 4,50.

Оценката на бизнес програмата се формира въз основа на следните критерии:

  1. съответствие с нормативната уредба;

2.съответствие на формулираните цели и задачи с вида на публичното предприятие и с предмета на дейност;

3.съответствие на разработения проект с обективното състояние на публичното предприятие;

  1. логическа структура на разработката.

Комисията приключва втория етап от конкурсната процедура със съставяне на протокол за допуснатите и недопуснати кандидати до третия етап, подписан от председателя и членовете на комисията.

В третия етап на конкурсната процедура-събеседване, комисията предварително формулира еднакви на брой и съдържание въпроси за всички кандидати по темите за събеседване, определени в решението на Общински съвет – Поморие за конкурса. Оценката от проведеното събеседване се формира въз основа на следните критерии:

  1. степен на познаване на нормативната уредба;
  2. способност да се планират и взимат управленски решения;
  3. административни умения, професионални и делови качества;
  4. комуникативни способности и организационни способности;

5.способност за обективна преценка и представяне на адекватно разрешение на конкретен проблем.

Оценките, поставени от всеки един член на комисията се формират по шестобалната система, като най-високата оценка е отличен 6 при точност на оценката 0,25. Крайните оценки на комисията се формират като средноаритметично от оценките, поставени от всеки член на комисията на концепцията и проведеното събеседване, за всеки от критериите по чл. 53, ал. 6 и ал. 8 от Наредбата № 10 за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Поморие в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала и за участието на Общината в граждански дружества, в сдружения с нестопанска цел и сключването на договори за съвместна дейност.

В 3-дневен срок след провеждането на събеседването с всички допуснати кандидати, комисията за номиниране извършва крайно класиране на кандидатите, което се публикува на интернет страницата на Община Поморие, /раздел „Обяви и съобщения“/. Класират се кандидатите, получили средноаритметична оценка от концепцията и от проведеното събеседване не по-ниска от мн. добър 4, 50. За резултатите от проведената конкурсна процедура, комисията изготвя окончателен протокол, като определя кандидата, класиран на първо място и класирането по ред на следващите участници. Окончателният протокол в срок до 10 дни от провеждане на последното заседание на комисията се входира в деловодството на Общински съвет – Поморие за утвърждаване.

В 3-дневен срок от влизане в сила на решението за утвърждаване на предложеното класиране, комисията обявява окончателното класиране на интернет страницата на Община Поморие /раздел „Обяви и съобщения“/.

Общински съвет – Поморие може да не утвърди протокола с предложеното класиране, като в решението посочва мотивите за това.

Участниците в конкурсната процедура могат да подават писмени възражения до Общински съвет – Поморие, чрез председателя на комисията по номиниране – в седемдневен срок, считано от датата на публикуваното от комисията крайно класиране на интернет страницата на Община Поморие. Когато възражението е основателно, Общински съвет – Поморие отменя предложеното класиране и възлага на комисията по номиниране да проведе отново конкурсната процедура от момента на установеното нарушение или взема решение за обявяване на нов конкурс.

В случай че утвърденият кандидат не отстрани несъответствие с изискванията на чл. 20, ал. 1 и ал. 3, чл. 21, ал. 2 от Закона за публичните предприятия и Закона за лечебните заведения преди сключване на договора за възлагане на управлението, се обявява нова конкурсна процедура.

В случаите, когато всички кандидати са получили обща оценка по-ниска от мн. добър 4, 50 или няма подадени заявления, Общински съвет – Поморие прекратява процедурата и обявява нова конкурсна процедура.

        

/ЗАЯВЛЕНИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗАЕДНО С НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ СЕ ПОДАВАТ НА ГИШЕ № 1 В „ЦЕНТЪР ЗА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ“, КЪМ ОБЩИНА ПОМОРИЕ, УЛ.“СОЛНА“ № 5, ГР.ПОМОРИЕ/

 

АДАМ АДАМОВ /п/ 

Председател на Общински съвет – Поморие  

 

Приложение 1

Приложение 2

Приложение 3

Срокът от 30 календарни дни за участие в конкурсната процедура започва да тече от датата на публикуването на обявата в официалния сайт на Община Поморие – 05.05.2022 г.