ОДМВР – Бургас призовава за съдействие потърпевши от измама с продукти на „Хербалайф”

ОДМВР – Бургас призовава потърпевши от измама с включване в обучителен курс или закупуване на продукти „Хербалайф”, презентирани от две сестри на 44 и 36 години / и двете от Казанлък/ и 36 годишен мъж, приятел на една от сестрите, да потърсят съдействието на Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, където до момента се оплакали близо 15 измамени.
Потърпевшите, от м. юни 2014 год. посещавали офис в търговски център „Елена” на ул. „Съединение” № 5 в Бургас, нает от „триото”, където присъствали на презентация на продукти, подпомагащи здравословния начин на живот. С идеята да се качат на по-високо ниво в дистрибуцията или да получат продукти с отстъпки, много от пострадали заплащали суми между 40 и 200 лв., срещу които получавали квитанция, подписана от една от двете сестри. Започвали дни на чакане, в които нито продуктите идвали, нито нивото в йерархията се вдигало. Част от измамените, чиито пари месеци наред били задържани от „презентаторите” се организирали и подали колективна жалба в Първо Районно управление „Полиция” – Бургас.
Констатирано е, че подобен род измама на територията на Бургас – град двете сестри осъществявали и през 2010 – 2011 година, когато срещу тях се оплакали 11 потърпевши. Образуваното досъдебно производство обаче било прекратено и сестрите необезпокоявани си тръгнали от крайморския град.
За прекратяване на противоправните действия на „презентаторите” ОДМВР – Бургас призовава граждани, пострадали от измамата, да потърсят съдействие от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас или на телефони 056 /856 320 или 856 551!