Отборите на Поморие и Царско село завършиха наравно

В динамичен мач от II кръг на Втора Лига отборите на Поморие и Царско село завършиха 2:2.

Домакините започнаха по-активно и откриха още в 12-та минута, когато Бекир Расим засече с глава центриране на Живко Жеков. Гостите успяха да изравнят в 25-та чрез Светослав Диков, който беше точен след разбъркване. В минутите до края на полувремето поморийци упражниха натиск и успяха отново да поведат в резултата. Михаел Орачев се разписа в 34-та минута, след хубав пробив и асистенция на Борис Тютюков.

След почивката и пред двете врати имаше множество интересни положения. Късметът се усмихна на Царско село в 70-та мин., когато отново Светослав Диков изравни отблизо. Четвърт час преди края главен съдия Петър Доровски от София показа спорен 2-ри жълт картон и изгони от терена капитана на Поморие – Георги Петков.

Въпреки че бяха с човек по-малко, домакините можеха да вкарат 3-ти гол, но резервата Станислав Дрянов улучи левия страничен стълб  пет минути преди края.

Мачът се игра на стадион „Лазур“/Бургас/, където Поморие ще приема гостите си до края на есенния полусезон, заради подмяна на тревното покритие на на стадион Поморие.

В следваща среща отборът на ОФК „Поморие“ гостува на друг морски тим- отбора на ФК „Созопол“ на 05.08.201 г. /събота/ от 18:00 часа на стадион „Арена-Созопол“.