Отборът на СОУ “Ив. Вазов” зае второ място на Областно първенство

На 28,02,2016 г. в спортна зала “Младост” гр. Бургас се проведе Областно първенство от Ученически игри IMG_59922015/2016 г. Училищните отбори  на СОУ  “Иван Вазов”- гр. Поморие се класираха на второ място  във възрастови групи както следва: момичета 5-7 клас; девойки 8-10 клас.

На 12 и 13 март продължават състезанията по волейбол и тенис на маса. Училищните отбори на СОУ  “Иван Вазов”- гр. Поморие ще участват в надпреварата по волейбол – юноши 11-12 клас и тенис на маса -момичета 5-8 клас и девойки и юноши 8-10 клас.
Ученическите отбори бяха създадени в отговор на желанията и потребностите на децата на Поморие, коитоIMG_5991-1 не тренират активно в общинските спортни клубове да се занимават с организирани физически упражнения и спорт.
 Морална подкрепа оказват Училищното ръководство и Община Поморие, която осигурява храна и транспорт за участниците, а СОУ  “Иван Вазов”- гр. Поморие  предоставя безплатно физкултурен салон, където също безвъзмездно под ръководството на учители и треньори от “Обединен спортен клуб за учащи -Поморие 2012” се провеждат извънкласни спортни занимания, съобщи учителят Диян Тенев.