Отлично представяне на поморийци в турнира по спортни танци Albena Open

Златните поморийски сестри Бургазлиеви отново с медали

Танцовите двойки на КСТ“Бургас 1975“ показаха своята класа и професионализъм  в Държавното първенство по спортни танци Албена 2014 и в Международния турнир по спортни танци Albena Open, като  донесоха на Бургас 6 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала, съобщиха от бургаския клуб.

В шампионата взеха участие  200 танцови двойки.

С успешното си класиране Клуб по спортни танци „Бургас 1975“ за пореден път се утвърди като най-успешният клуб в България.

–          Ванеса Манева – Лоренцо Сика – за втора поредна година са републикански шампиони в латиноамерикански танци в групата на младежи и състезатели до 21 годишна възраст,те ще представят България и своя клуб на Световното първенство за Младежи по латиноамерикански танци през месец октомври в Москва – Русия.

–          Георг Киряков – Христиана Бургазлиева – Шампиони на Република България в латиноамериканските танци, в групата на юноши старша възраст. Вицешампиони на България в стандартни танци и многобой.

Иван Карастоянов и Габриела Бургазлиева

Непосредствено преди Държавният шампионат на България, Георг Киряков и поморийката Христиана Бургазлиева участваха в Южноевропейското първенство по спортни танци в Аласио – Италия. Тази успешна двойка на КСТ Бургас 1975 спечелиха златото и титлата Южноевропейски шампиони в групата на юноши старша възраст.

–          Полина Кимова – Станимир Стоянов – спечелиха шампионската титла в състезатели над 19 годишна възраст многобой, трето място в стандартни танци и четвърто място в латиноамерикански танци.

–          Иван Христов – Симона Янева – Шампиони в стандартни танци в групата до 21 годишна възраст и многобой. Второ място  в групата на аматьори, многобой и  4 място в стандартните танци в същата група .

–          Иван Карастоянов – и поморийката Габриела Бургазлиева  – Вицешампиони на Република България в Латиноамерикански танци в групата на аматьори и ще представляват страната ни и КСТ Бургас 1975 на световното първенство по латиноамерикански танци през октомври в Острава, Чехия.

Двойката също участва в Южноевропейското първенство по спортни танци в Аласио – Италия, където се класира в челната шестица, с почетното 6-то място в латиноамерикански танци, в групата на аматьори, в сериозна конкуренция от 63 танцови двойки от 19 нации.

–          Трифон Парушев – Киара Джирети – вицешампиони на Република България в стандартните танци . Те ще представляват България и своя клуб Бургас 1975 на световното първенство през ноември  във Виена Австрия.

–          Новите надежди на КСТ Бургас 1975, Сергей Хрусталев и Паола Матеева се класираха в призовата тройка в групата на младежи и състезатели до 21 годишна възраст.

–          Кирил Димов – Мариела Мечкова –  една от знаковите двойки на КСТ Бургас 1975 и дългогодишни танцьори, зае престижното 5-то място в латиноамерикански танци в групата на аматьори. Те избраха Републиканското първенство, за да изпълнят своята прощална румба, с която двойката се разделя, тъй като Кирил Димов продължава своето образование в чужбина.

Малките надежди на КСТ Бургас 1975, също успяха да достигнат до полуфиналите.

 

Успешното представяне на танцовите двойки на КСТ Бургас 1975 е категорична заявка за завоюване на нови титли и медали в предстоящия ХХIХ Международен турнир по спортни танци Купа Бургас 2014, който ще се проведе на 30-31.08.2014 г., в Бургас.

Децата от клуб по спортни танци „Поморие” също участваха на турнира в Албена и са по-амбицирани за покоряване на нови върхове, съобщиха от пресцентъра на морската община.

kristian i Desi (Medium)-1При деветгодишните абсолютни шампиони на България са Давид Абрашев и Нанси Панайотова, които спечелиха не само всички дисциплини на Държавното първенство, а и всички първи места на Международния турнир. Равносметката за тях е 6 златни медала, което е един от най-големите успехи, постиган до сега от поморийска танцова двойка.

Борис Савов и Карина Венева спечелиха титлата вицешампиони  в стандарта на шампионата и бронз в латиното на международния турнир. Стелиян Николов и Гергана Велкова се класираха на финалите в двата вида танци, което е безспорен успех за най-малката и новосформирана танцова двойка на КСТ „Поморие”. Отново абсолютни национални шампиони са представителите на звездния клуб – Станимир Статев и Елена Севастиянова. Двойката взе златото на Държавното първенство 2ри ранг и спечели два сребърни медала от Международния турнир. Никола Илиев и Радина Бакърджиева грабнаха бронза в клас 13Ц и 5-то място на финала в юношите младша възраст стандартни танци. Отново голям успех и златни медали за Кристиян Диамандиев и Десислава Трифонова в клас 15 Б латино танци. Добри Петров и Лора Трендафилова бяха на финал в майсторския клас „А“.

Възпитаниците на треньорите Явор Вълчев, Мария Андреева и Никола Абрашев са в заслужен отдих до средата на този месец, когато започват подготовката на предстоящите състезания.