Отново медали за състезателите на Клуб по спортни танци “Блясък”

На 28.10.2017г. в гр. Сливен се проведоха две състезания по спортни танци-  Държавно лично отборно първенство  и състезание за Купа “Туида”, организирани от Община Сливен, Българска федерация по спортни танци и КСТ “Туида”. В надпреварата участваха 441 състезатели от 22 клуба от страната. Клуб по спортни танци “Блясък” – Поморие участва и в двата турнира с три от своите състезателни двойки.

В Държавното лично отборно първенство КСТ “Блясък” бе класиран отборно на 3-то място при стандартните танци. Купата бе връчена на треньора Веселин Тодоров.

При най-малките състезатели в клас 9Е танцовата двойка Петър Тодоров и Дара Лимберова се класираха на 2-ро място и се окичиха със сребърните медали. В клас 13D взеха участие две двойки на КСТ “Блясък”. Атанас Маринов и Мария Георгиева се класираха на трето място, а съотборниците им Николай Димитров и Мария Димитрова заеха 5-то място.

Танцовият маратон продължи с турнира за Купа “Туида”, в който Николай и Мария се състезаваха при Юноши младша възраст, а Петър и Дара спечелиха още две купи и медали класирайки се на 3-то място при латиноамериканските и при стандартните танци.

След доброто си представяне на турнира в Сливен, за КСТ “Блясък” предстои най-важното мероприятие за годината, а именно организирането и провеждането на Открит турнир и турнир за Купа “Блясък” по случай честването на 20 години от създаването на клуба. Турнирите организирани от Община Поморие, БФСТ и КСТ “Блясък” ще се проведат на 18 ноември в спортната зала на Гранд хотел Поморие.

Ръководството на клуба използва възможността да покани всички свои бивши танцьори и любители на спортните танци да присъстват на турнирите по случай 20-годишния юбилей на клуба.