Оттеглен законопроект за пчеларство

На редовното заседание днес на парламентарната Комисия по земеделие и храни бяха оттеглени предложените промени в Закона за пчеларството. Това съобщи народният представител от ГЕРБ Румен Желев, който бе и сред вносителите на законопроекта заедно с още девет народни представители от различни политически сили. Въпросните текстове, които са били оттеглени, предвиждаха в урегулираните поземлени имоти да могат да се настаняват до 10 пчелни семейства и настаняването на повече да се допуска само след писмено съгласие на всички собственици на съседни имоти.
„Предложих по време на заседанието да оттеглим тези текстове, тъй като те породиха напрежение сред пчеларите и ангажираните в този бранш. А нашата цел не е такава, не искаме да има недоволство и да се възприема като натиск върху хората. Всички сме ангажирани с проблемите и развитието на сектора, затова не трябва да се прибързва с текстове и законодателни промени. Темата е отворена за дискусия”, сподели Румен Желев.
Предложението му е подкрепено единодушно от всички останали вносители, които са се подписали в края на заседанието за оттегляне на внесените текстове. Те са изпратили писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което я уведомяват за решението на Комисията по земеделие и храни.