ОУ „Христо Ботев”- Поморие чества 140-годишнината от Априлското въстание

С много мероприятия бе наситена седмицата, в която се отбеляза140-годишнината от Априлското въстание с учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие.

На 15 април, по повод международния ден на космонавтиката, гост на училището бе космонавтът-дубльор от вторият български екипаж полковник Красимир Стоянов. Той разказа интересни моменти от подготовката си за полета в Космоса. Участва в засаждането на брезички в двора на училището, заедно с учениците от І-ІV клас.

VІ а клас, с класен ръководител г-жа Мария Кръстева, в навечерието на 140-годишнината от Априлското въстание представиха откъса „Радини вълнения“ от романа „Под игото“ на писателя  Иван Вазов.

Учениците от  І, ІІ  и ІІІ  клас,  взеха участие в състезанието „Обичам те, българска реч“ и се представиха много добре. С максимален брой точки и грамоти са: Александър Борисов, Димитър Колев и Анелия Гайдурлиева от ІІ а клас с класен ръководител г-жа Елена Виглова.

От 15 до 17 април   педагози от училището  – г-жа Йоанна Владимирова, г-жа Пламена Каприева и г-жа Мария Кръстева участваха в Първата национална конференция по предучилищна и начална педагогика  в гр. Трявна . Г-жа Йоанна Владимирова представи  доклад на тема „Четене, общуване, разбиране“.

На 22 април училището ще участва в Международното изследване на уменията за четене  на учениците от ІV клас -PIRLS 2016, съобщиха от ръководството на училището .  Изследването се реализира от Международната асоциация за оценяване на постиженията в образованието. Изследването PIRLS е сред най-авторитетните проучвания в света.