ОФК„Созопол” спечели турнира Pomorie Cup 2017, ОФК „Поморие” стана втори

p1140878

p1140832-1

„Созопол” спечели турнира Pomorie Cup 2017. Небесносините завършиха на върха на класирането с еднакъв брой точки с втория- „Поморие”. Заради директния двубой обаче, купата бе вдигната от водения от Румен Димов тим. Третото място в крайното класиране остана за състава на „Несебър”, а четвърти се нареди „Карнобат”.

В първата среща от днешния ден „Созопол” победи с 2:0 състава на Карнобат. Небесносините можеха да открият още във 7-та минута, но удар с глава на Мустафа срещна напречната греда. Осем минути по-късно отново той центрира в наказателното поле, където Делчев засече за 1:0. До края на полувремето Бинев можеше да възстанови равенството, но не намери очертанията на вратата. В началото на втората част Мартин Иванов остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. В 77-та минута Д. Христов удвои аванса след точно изпълнена дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение срещу самия Христов. В ситуацията бе показан втори жълт картон, съответно червен картон, но на негово място влезе друг футболист на Карнобат. Краен резултат 2:0 за Созопол.

В последен мач от надпреварата, Поморие победи Несебър с 1:0. През цялото времетраене се водеше сериозна битка на терена, като чисти голови положения почти липсваха. В началото на второто полувреме Милен Танев можеше да даде аванс на домакините, но вратарят Росен Андонов изби. Все пак в 52-та минута резултатът бе открит. Стражът на гостите отрази силен удар , но топката попадна в Станислав Дрянов, който от близко разстояние заби в мрежата за 1:0. До края на мача двата тима водиха играта в средата на терена. Те си размениха по няколко атаки, но до нов гол не се стигна.

След изиграната среща се връчиха и наградите за победителите.

Индивидуални награди:

Голмайстор –  двудневен спа пакет в х-л “St.George” получи Станислав Дрянов от отбора на ОФК “Поморие”, която бе връчена от Антон Тръпков, представител на хотела.

Най-добър вратар – екип и вратарски ръкавици от ф-ма “SuperLiga” получи Димитър Илиев от Поморие.Наградата бе връчена от Боян Андонов.

За най-млад състезател спортна екипировка БОКС “GIVOVA” получи Ерай Карадайъ, връчена от собственика на ф-ма “Красико” Красимир Киров.

Купата на победителите бе връчена от председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов.

p1140869-1

p1140871

p1140873