OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ОФК “Поморие” загуби от ПФК “Дунав”- Русе

След много оспорвана и изпълнена с напрежение среща отбора на ОФК “Поморие” допусна първа загуба в първенството. Мачът започна добре за домакините като още в 5-та минута Даниел Стоянов се озова сам срещу вратаря на Дунав,но бе фаулиран. Вместо дузпа и червен картон,съдията отсъди нарушение на линията на наказателното поле и показа жълт картон.
В 10-та минута отборът на Поморие извърши принудителна смяна на Диян Лефтеров. В двубоя лезе Христо Лемперов. До края на полувремето и двата отбора имаха по едно голово положение- след удар на Ахмедов вратарят на гостите спаси и в ответната атака вратарят на домакините Янко Георгиев прояви завиден рефлекс.
През II-то полувреме отборът на ПФК “Дунав” Русе остана в намален състав след червен картон на Чакъров. Въпреки това гостите поведоха с 1:0 в 60-та минута с гол на Ненов след колективна грешка в защитата.Любомир Божинов изравни за домакините в 65-та мин. след гол от дузпа.
В ответната атака гостуващия отбор поведе отново в резултата след центриране от фаул и разбъркване в наказателното поле. До края на мача футболистите на Поморие създадоха достатъчно добри ситуации,но така и не отбелязаха гол.
Отборът на ОФК “Поморие” гостува в следващия кръг от първенството на ПФК “Пирин” град Разлог на 29.08.2015 г. /събота/, от 18:00 часа.