OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Парад на спортните клубове се проведе в Поморие

Централната пешеходна улица на Поморие събра прeдставители на спортни клубове и таланти, които работят и се развиват на територията на  град Поморие. Поводът за този парад беше отбелязването  Деня на българския спорт. Празникът започна с фолклорно надиграване между учениците на ОУ „Христо Ботев” и СОУ „Иван Вазов”  от Поморие. Предварително провело се вътрешно състезание в училищата бе излъчило децата от първи до седми клас, които формираха по 3 представителни отбора. Съставите демонстрираха уменията си да танцуват право хоро и ръченица, с интересна хореография и красиви фолклорни костюми. Жури в състав: Лиляна Христова –ръководител на Танцов клуб „Чайка” и Биляна Данаилова – представител на Танцов клуб „Раковина”  оцени високо труда на децата и техните ръководители. Въпреки малката разлика в резултата, журито определи за победител в надиграването отбора на ОУ „Христо Ботев”- Поморие. За активното си участие и двете училища получиха подаръци и награди.

Тържеството по случай Деня на спорта продължи с мащабен парад на спортните клубове в общината. Деца и възрастни от 16 различни дисциплини уверено дефилираха и оформиха стройни редици от настоящи и бъдещи шампиони. Освен спортистите, в програмата участваха и ДФТА „Раковина” и Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при НЧ “Просвета 1888”.

“Заслугата да сме част от този хубав празник днес е изцяло ваша. Спортувайте и се дръжте като победители, защото вие вече сте такива. Именно вашите постижения са това, което ни провокира да обявим май месец за месец на спорта, както и непрестанно да влагаме усилия, за да създадем по-добри условия за тренировки и по-силна мотивация за още много успехи. Да инвестираш в спорта е инвестиция за цял живот”, с тези думи кметът Иван Алексиев поздрави представителите на спортните клубове в община Поморие. Той напомни, че неотдавнашната визита на гросмайстора Анатолий Карпов е била само начало на плеядата от шампиони, които предстои да посетят нашия град , предадоха от пресцентъра на Община Поморие. Всички спортни клубове получиха почетни плакети с благодарност за утвърждаване спортния имидж на Община Поморие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA