Парите на медицинските специалисти на първа линия в МБАЛ-Поморие са преведени

1-12-2След публикуването на фишове от получени минимални заплати на медицински сестри, работещи на първа линия в МБАЛ-Поморие, бе предизвикан голям обществен интерес. Надигна  се вълна от недоволство в социалните мрежи и отразяване в националните медии. Наложи се спешна проверка от Министерството на здравеопазването. Зам.- министърът на здравеопазването Жени Начева посети в неделя  МБАЛ-Поморие, за да проучи ситуацията. Според нея причината медицинските сестри да не получат обещаните от правителството 1000 лева  била в административни неуредици, тъй като поморийската болница се е включила  с Ковид отделение от скоро.

Резултатът от всичко това е, че днес, 1 декември вече са преведени 61480 лева към сметката на болницата в Поморие, които ще бъдат разпределени на 20 човека, каза счетоводителят на болничното заведение.

Медиците от Поморие  ще получат обещаните пари за работа в Ковид отделението. В него в момента  работят 3 лекари, 6 сестри и 4 санитари.

Освен полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, мед. сестри  са надяват,  че ще им се повишат  заплатите през следващата година, особено сега, след декларираната подкрепа от Министерството на здравеопазването и от Община Поморие.