Пожар във влака от Бургас към София

На 13.04.т.г. около 23.15 ч. е получено съобщение за пожар във влака от Бургас към София, възникнал в близост до ж.п. прелез с. Карагеоргиево.  Установено е, че в композицията от две машини и шест вагона /едната машина била в неработещо състояние, а двата вагона в края на влака били спални/, около 23.00 ч. по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41- годишният машинист и 25- годишният пом.- машинист забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част. Те спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня /отвън с пожарогасители, а отвътре с противопожарна система на локомотива/.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас.  състоящи се от един противопожарен автомобил и четири огнеборци.

С влака се превозвали около 60 пътници и служителите от БДЖ, като от инцидента няма пострадали, съобщават от полицията. Извозването на хората е организирано с автобуси.