Пожар край Слънчев бряг

Приблизително 150 дка. сухи треви и храсти изгоряха при пожар, възникнал около 14.14 ч. днес в гориста местност, разположена край «Ханска шатра». Огънят е локализиран от общо 6 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие, служители от Държавно горско стопанство – Несебър, Община Несебър и доброволчески отряд.
От инцидента напълно е изгоряла намираща се в близост до «Ханска шатра» конюшна, като са изпепелени три коня и паркиран лек автомобил. Не са засегнати сградите на комплекс «Съни Бийч Хилс», разположени в близост до местопроизшествието.
Действията на пожарникарите по локализиране на огъня бяха силно затруднени от високите температури и отривистите пориви на силния вятър.
Пътният трафик по главен път Бургас – Варна обаче още е затруднен поради задимяване на района. Три полицейски автопатрули от Районно управление – Несебър подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. От сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка, като не се предприемат рискови маневри.