Помориецът Атанас Джамбазов нокаутира 120-килограмовия си опонент

Помориецът Атанас Джамбазов срещна в тежък мач гиганта от молдовски произход Толя Чумак. Прословутият силен удар на Джамбазов му донесе победа, след като успя да повали в нокаут 40-годишния си опитен опонент.

В Амфитеатът „Арена” в Свети Влас при невиждан интерес се проведе 35-то бойно шоу, организирано от най-голямата родна проумотърска верига „Maxfight”. За организаторите, турнир Maxfight Championship беше като рестарт, на фона на последните няколко години. Шампионатът , който вече има нов правилник предложи на зрителите общо 10 мача. Силните международни срещи направиха турнира запомнящ се, с нови предложения за следващото 36-то шоу Maxfight.
Претендентът за титлата на Maxfight в категория до 85кг Деян Топалски записа най-зрелищния мач в кариерата си, след като снощи победи по точки грузинския боец с гръцки паспорт Заури Майсурадзе. Топалски срещна огромна съпротива от опитния Заури по известен с прозвището The Monster, който още в първи рунд го повали на земята. Във втория рунд столичния боец се съвзе и пое мача в свои ръце. „Опитният съперник прави мача по-интересен. Много силен противник. Много съм доволен от това”, сподели сред срещата Деян Топалски, който отправи предизвикателство на всички в неговата категория, които са готови да се изправят срещу него в спор за шампионския колан. Мач за титлата обаче ще се проведе в следваща Гала вечер на бойната верига, мястото и датата на която още се пазят в тайна.
Публиката на крака успя да изправи и друг боец с не по-малко зрелищен мач. Помориецът Атанас Джамбазов този път срещна в тежък мач гиганта от молдовски произход Толя Чумак. 120-килограмовият боец с внушителна визия и визикта се биеше за флага на Румъния, където живее. В първи рунд Чумак и Джамбазов изхвърчаха от ринга и паднаха извън него. И този път прословутият силен удар на Джамбазов му донесе победа, след като успя да повали в нокаут 40-годишния си опитен опонент.
Труден съперник в лицето на Аурел Пиртеа записа и Росен Димитров – Близнака, който победи по точки след трудни схватки. „Адреналинът е в трудните мачове. Това осмисля боевете” – сподели трикратният световен шампион по самбо Росен Димитров.
Не по-малко интересни победи записаха и Тихомир Благовестов, който победи със задушаване на противника си, както техническия нокаут на Симеон Кичуков още в първите минути на срещата.