“Поморие” загуби от “Септември” – София

p1140895Поморие загуби в първия си мач от пролетния дял от първенството на ВПЛ. Възпитаниците на Малин Орачев отстъпиха с 1:2 при домакинството си на Септември /София/. Поморийци успяха да поведат още в 13-та минута с пробив на Шерденов, който намери Лемперов, а той с плътен изстрел откри резултата. Домакините продължиха да бъдат по-активния отбор, но в 23-та минута гостите успяха да изравнят резултата. След центриране в наказателното поле Асен Чандъров засече топката с глава за 1:1. След половин час игра Шерденов можеше да възстанови преднината за Поморие, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от вратаря на гостите – Галев.

В началото на втората част удар на Ахмедов мина над вратата. В 55-та минута Пехливанов с прецизен удар прати топката за втори път в мрежата на Илиев за 1:2. До края на мача Ахмедов можеше да донесе поне точка за своя отбор, но мощният му изстрел срещна главата на вратаря Галев.

Следваща среща отборът на ОФК “Поморие” отново е домакин на отбора на ПФК “Лудогорец II на 06.03. /понеделник/ от 15:30 часа.

p1140894