Поморие падна с 0:2 от Нефтохимик

Футболистите на Поморие паднаха с 0:2 от Нефтохимик в дербито на върха в класирането на А ОФГ. На стадиона в комплекс „Изгрев“ домакините  отбелязаха двата гола през второто полувреме на мача. Срещата започна  при тежки условия. Силният вятър и дъжд в началото на мача пречиха на футболистите и публиката. В 3-та минута Нефтохимик получи право да  изпълни 11- метров наказателен удар, след като Исмаилов беше съборен в  наказателното поле. Вратарят на  поморийци Александър Койчев успя да отрази удара на Славов от бялата точка и да запази  равния резултат. До края на първите 45 минути гол така и не падна.

В началото на второто полувреме гол отбеляза Ради Иванов. Няколко минути по-късно нова  бърза атака на зелените хвана неподготвен вратаря на Поморие и с  прехвърлящ удар от голяма дистанция Исмаилов удвои преднината. До края  на мача поморийци опитаха да атакуват по-масирано, но не успяха да  стигнат до опасни положения пред вратата на Нефтохимик. В последната  минута вратарят на Поморие получи червен картон, след като задържа откъсналия се срещу него Исмаилов.

Следващият мач на ОФК “Поморие” е на 12.11.2023 година /неделя/ на стадиона в Поморие от 14.30 часа с ФК „Балкан“ – Планиница.