Поморие участва на туристическото изложение в Пекин

reklama

Поморийският щанд на туристическото изложение в Пекин предизвика силен интерес сред жителите и гостите на китайската столица. Като член на Световната федерация на туристическите градове, Поморие получи възможност да осъществи мащабна реклама в държавата с една от най-развитите икономики в света.

Международното туристическо изложение се проведе в дните 09.09. – 11.09.2013 г. на най-оживената търговска улица на Пекин – Уанфуджин. Град Поморие беше представен от заместник-кмета Янчо Илиев и началника на отдел „Управление на проекти” Георги Петков. „Нашият щанд беше до този на Солун и Атина, голям и много добре обособен, виждаше се отлично. Рекламните материали свършваха много бързо. Всички, които минаваха през щанда търсиха подробности за Поморие и България и се интересуваха от интегрирани туристически пакети за Поморие и други български градове, както и за България и други Балкански страни. Интересът към града ни беше много голям.” – коментират нашите представители в Пекин.

След туристическото изложение се състоя среща на високо равнище, в която участваха членовете на Съвета на федерацията, лидерите на едни от най-известните туристически градове в света, сред които Дубай, Рим, Лос Анджелис, Лондон и Виена. Събитието събра и представители на международни туристически организации и компании и други експерти в областта на туризма от цял свят. Срещата започна с церемония по приемане на новите членове във федерацията, след което се обсъдиха възможностите за рекламиране на туристическите градове и сътрудничество помежду им. След нея, представителите на Поморие и на 5 други градове – членове на федерацията, начело с кмета на Дъблин, посетиха бившия кмет на Пекин – Гуо Дзинлун. На срещата се постави акцент върху устойчивото градско развитие чрез туризъм и възможностите за интегрирани туристически пакети. Тези теми бяха обсъдени и на индивидуални срещи между заместник-кмета на община Поморие Янчо Илиев и кметовете на други градове от организацията, сред които Минск, Боенос Айрес, Атина и Солун. Илиев се срещна и с представители на китайския бизнес, както и с управители на някои от най-важните европейски летища, с които обсъди възможности за инвестиции в Поморие.

Членството на Поморие в Световната федерация на туристическите градове не е еднократна рекламна акция, а средство за непрекъснато популяризиране на туристическия продукт на града в световен мащаб посредством ресурсите на една глобална организация. Туристически изложения и срещи с лидери на влиятелни туристически градове ще се организират всяка година. Едно от решенията на федерацията, свързано с целогодишната реклама на градовете-членове е интерактивен парк в центъра на Пекин, където жители и гости на космополитната китайска столица всеки ден се запознават със забележителностите и историята на градовете. В различните сектори, посетителите могат да разгледат емблематичните забележителности на Поморие, да си направят снимка, с фон на града, а скоро там ще се прожектират и 3D филми за Поморие на китайски и английски.