Поморийските хандбалистки победиха „Шумен 98”

В четвъртия кръг на есенния полусезон на „А” РХГ жени, поморийки играха домакинска среща срещу „Шумен 98” и ги  победиха с 20: 16.

Началото на мача се оказа трудно,  шуменки успяха да поведат с 5:2. Полувремето завърши при резултат 6:8 за гостите. Още в 10-та минута на второто полувреме обаче, домакините успяха да изравнят и поведоха в резултата. Въпреки опитите за пробив, Красимира Каръкова успя да опази вратата на „Поморие” и не позволи на гостите да отбележат гол. Разликата се покачи до 4 гола и срещата завърши с 20:16 и победа за „Поморие”, благодарение на Валерия Миладинова с 6 гола; Силвия Куманова, Жана Маразова и Лили Стойчева с по 3 гола; Росица Ерменлиева – 2, Петя Митева, Димка Предьова и Гергана Ефтимова по 1 гол. Треньорът Щерион Василев изрази задоволство от сърцатата игра на отбора и от крайния резултат, а състезателките споделиха, че са мотивирани за нови победи.

В следваща среща от пети кръг ОХК „Поморие” ще срещне „ Ники спорт” на 12.11. 2016 г. /събота/, от 14.00 ч. в спортната зала на Гранд хотел Поморие