Правителството отпусна 1 млн. лв. за детска ясла в Ахелой

Правителството одобри днес след заседание на Министерски съвет допълнителни трансфери от държавния бюджет за реализиране на важни инфраструктурни проекти по региони на обща стойност. Предоставят се 145,7 млн. лева. по бюджетите на общините.

За област Бургас проектите възлизат на 9 898 744 лв. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища , улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас.

ysla-ahellpi

За Община Поморие днес бяха отпуснати 1 000 000 лв. за детска ясла в УПИ IV, кв. 11 по плана на град Ахелой. С тези пари ще бъде изградена нова двуетажна сграда  – детска ясла за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”. Сградата ще е разположена в непосредствена близост до съществуващото училище и детска градина.

Двете яслени групи ще разполагат с достатъчно пространство за игри и занимания на малките деца. Всяка група ще има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.

Всички дейности ще се изпълнят с материали  съгласно санитарно–хигиенните изисквания. Проектното решение предвижда настилките да са от гранитогрес, теракот и ламинат, стените на тоалетните от фаянс на височина минимум 2,00 м., а всички тавани и останалите стени да са боядисани с латекс. Дограмата е PVC . Предвидена е каменна облицовка и облицовка с декоративни тухли частично в зоната на партера и втория етаж.