Представлението “Седемте стола” на 10 май в НЧ “Просвета 1888”

На 10 май/сряда/ в  НЧ “Просвета 1888”, от 19:00 ч. Драматичен театър-Ловеч и талантливият поморийски актьор и режисьор Дамян Тенев ви канят на представлението “Седемте стола” по романа на Илф и Петров.
Драматизация и режисура: Дамян Тенев
Сценограф: Радостина Тодорова
Асистент сценограф: Елица Андреева
Композитор: Георги Георгиев ОСТАВА
Видео дизайн: Петко Танчев
Участват: Проф. Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова, Георги Грозев, Елица Костова, Павел Емилов, Явор Костов-Яша
Служителят на службата по вписванията Иполит Матвеевич Воробянинов научава от умиращата си баба, че в един от столовете в хола на старата им къща в град Старгород са скрити огромно количество брилянти. Изкушен от тлъстата печалба, Иполит тръгва да търси семейното имане. Едва пристигнал в родния си град Воробянинов среща млад авантюрист на име Осман Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, известен като Великия комбинатор. Двамата сключват договор за процентно разпределение на съкровището и се заемат заедно с издирването му.
Романът “Дванадесетте стола” на Иля Илф и Евгений Петров е класика на руската сатира, превърнала се в най-богатия източник на разпознаваеми образи и цитати.
Проектът “Седемте стола” е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”.